Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromból egy kipipálva

Háromból egy kipipálva Sport

Kategorikus győzelemmel mutatkozott be a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörében a Sepsi–SIC, miután tegnap este végig vezetve, kiütéses 85–48 arányú sikert aratott a belga Basket Namur Capitale felett a G-csoport nyitókörében. Ma 19 órától újabb feladat vár a továbbjutást megcélzó zöld-fehér mezesekre, mégpedig a tegnap vereséggel debütáló francia ESBVA Lille Métropole ellenében.

Mint ismeretes, a napokban a Sepsi Arénában rendezik meg női kosárlabda Európa Kupa G csoportjának küzdelmeit. A buboréktorna nyitómeccse meglehetősen szorosra sikerült, a spanyol Cadi La Seu két pontot vert rá a francia ESBVA Lille Métropole csapatára (71–69).

Hirdetés
Hirdetés

A négyszeres román bajnok Sepsi –SIC villámrajtot vett a belga Namur ellenében, Jovana Pasic kétpontosa vezette fel a találkozót, majd Gardner és Gödri-Părău is beköszönt, mire felocsúdott az ellenfél (2–6). A kiemelkedő formát mutató Rebekah Gardner a folytatásban a palánk alól és távolról is eredményes volt, és gyorsan kétszámjegyűre nőtt a különbség a felek között. A szervezetten védekező sepsiszentgyörgyiek útját állták a belga támadásoknak, fél perccel a negyed vége előtt Ruzickova kosarával már 20 ponttal vezetett a Sepsi–SIC (8–28), erre tett rá további két pontot a jól büntetőző Pavlopoulou, kialakítva az első tíz perc 9–30-as eredményét.

A második negyedben is őrizte előnyét a szentgyörgyi együttes, sőt, a játékrész derekán Kelemen Kincső hárompontosával 30 is volt közte (12–42), de szünetig nagyot hajrázott az ellenfél, és felzárkózott 26–47-re.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Sepsi–SIC minden téren ellenlábasa fölé nőtt, uralta a játékot és egyre növelte előnyét. Pasic, Mandache és Gardner jóvoltából tovább nyílt az olló és a harmadik etap végére kialakult az addigi legnagyobb különbség: 30–66. Ilyen körülmények közepette csupán formalitásnak ígérkezett a záró szakasz, amely Pinelopi Pavlopoulou kosarával indult, és Ioana Ghizilă büntetődobásaival zárult.

Nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a Sepsi–SIC viszont megérdemelten, kiváló játékot bemutatva, végig vezetve győzedelmeskedett az Európa-kupa csoportkör első fordulójában. A Mikes-csapat megtette az első lépést a továbbjutás felé, csak így tovább! Amint arról beszámoltunk, a péntekig tartó csoporttornákról az első két helyezett jut az Ek legjobb 16 csapata közé, a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is buborékokban rendezik meg március 16–18-án.

Női kosárlabda Európa-kupa, G-csoport, 1. forduló: Basket Namur Capitale – Sepsi–SIC 48–85 (9–30, 17–17, 4–19, 18–19). Namur: Kunaiyi-Akpanah 11, Viana 6, Mestdagh 3/3, Ogun 12/3, Monae Range 10. Cserék: Baggio 2, Mahugnon 2, Schwarz 2, Matthys, Soriano. Edző: Jan Callewaert. Sepsi–SIC: Pasic 16/6, Gardner 15/3, Mandache 12/6, Gödri-Părău 2, Tobin 10. Cserék: Ghizilă 5/3, Kelemen 3/3, Pavlopoulou 9/3, Kovács, Orbán 9, Ruzockova 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük