Felhívás!

Győztesen távozott Botoşani

Győztesen távozott Botoşani Sport

Egygólos vereséget szenvedett a Sepsi OSK vasárnap este a vendég Botoşani-tól, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsóelőtti fordulójában. A horvát Dugandzic találata döntött a három pont sorsáról, ez volt Leo Grozavu harmadik veresége az OSK kispadján. Az alsóházi rájátszásra készülő sepsiszentgyörgyiek az Astra otthonában zárják az alapszakaszt.

A mérkőzést a vendégek kezdték elszántabban, az első valamirevaló helyzet előttük adódott, amikor a 6. percben Dugandzic próbálkozását mentette szögletre Niczuly, majd Papa fejesénél is jól avatkozott játékba a 24 éves kézdivásárhelyi hálóőr. Két perc múlva Mironnak sikerült betalálnia, azonban Kovács István játékvezető előzőleges lesállás miatt érvénytelenítette a találatot.

A Sepsi OSK a 16. percben veszélyeztetett először, amikor Florin Ștefan beadását Hankic hárította, a kipattanót Vașvari küldte rá újra, de lövése elszállt a kapu felett. Ugyancsak Vașvari jegyezte az első játékrész legnagyobb szentgyörgyi helyzetét a 34. percben, a csapatkapitány 30 méterről eleresztett szabadrúgása közel állt ahhoz, hogy megtréfálja a vendégkapust.

A második félidőt Csiszér távoli próbálkozása vezette fel, a 20 éves játékos bombája alig tévesztett célt. Innentől Dugandzic lépett előtérbe, a télen leigazolt horvát támadó az 56. percben még csak próbára tette Niczulyt, majd három perc múlva már mattolta is a kapust, mint utóbb kiderült, a 25 éves csatár találata nemcsak a győzelmet, de a playoffbeli helyet is elhozta a botoşaniak számára, akik fennállásuk során először kerültek be a legjobb hat együttes közé.

A vértelenül futballozó szentgyörgyiek a 83. percben Tincu révén hagyták ki legnagyobb ziccerüket, Fülöp Lóránt szögletét követően a hátvéd fejese kevéssel kerülte el a kaput. A drámai végjátékban próbálkozott ugyan a Sepsi OSK, de átütő erő nélkül, így továbbra is nyeretlen maradt ellenfelével szemben az élvonalban.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 25. forduló: Sepsi OSK – FC Botoşani 0–1 (0–0). Sepsiszentgyörgy, MSK Stadion, mintegy 2500 néző. Vezette: Kovács István (Nagykároly).

Sepsi OSK: Niczuly – Csiszér, Bouhenna, Tincu – Vașvari – Gál-Andrezly (Dumiter, 53.), Fülöp I. (Fülöp L, 64.), Achahbar, Ştefănescu (Karanovic, 67.) – Safranko. Edző: Leo Grozavu.

FC Botoşani: Hankic – Hăruţ, Miron, Şeroni (Patache, 42.), Ţigănaşu – Papa (Cascini, 86.), Rodriguez – Cîmpanu (Ashkovski, 46.), Ebenhofer, Ofosu – Dugandzic. Edző: Marius Croitoru.

Gólszerző: Dugandzic (59.). Sárgalap: Vașvari (43.), illetve Dugandzic (63.), Ofosu (67.), Patache (79.), Ebenhofer (81.).

További eredmények: Chindia – Voluntari 1–2, Kolozsvári CFR – Viitorul 0–0, Academica Clinceni – Medgyesi Gázmetán 2–3, Jászvásári Poli – Krajova 2–5. A Dinamo – FCSB közti találkozó tegnapi lapzártánk után végződött. Ma 20 órától rendezik a Hermannstadt – Astra Giurgiu összecsapást.

Az alapszakasz utolsó, 26. fordulójának párosításai: Viitorul – Clinceni, Medgyes – Dinamo, FCSB – Chindia, Voluntari – Hermannstadt, Astra – Sepsi OSK, Botoşani – Jászvásár, Krajova – Kolozsvár.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások