Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyenge évet zártak

Gyenge évet zártak Sport

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este barátságos mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a világbajnoki résztvevő Costa Rica-i együttest, így sikerrel zárta az egyébként nem túl fényes 2017-es esztendőt. A románok ugyanezt nem mondhatják el magukról, miután sima, 3-0-s vereséget szenvedtek a Nemzeti Arénában.

 

Ha nem is játszott jól, de végig koncentráltan és küzdő szellemben futballozott a felforgatott magyar csapat. A mérkőzés elején igazán komoly helyzet egyik csapat előtt sem adódott, leszámítva, hogy Nikolics szerzett egy lesgyanús gólt. A 36. percben aztán Ugrai végezhetett el szabadrúgást a kaputól mintegy 25 méterre, és lövése csúnyán mellé szállt volna, de Nikolics beletette a lábát, így a labda a kapuba vágódott. Több gól már nem született, így a magyar labdarúgó-válogatott három győzelemmel és hat vereséggel zárta az évet.

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a kapitányi időszakát. A magyarok nem jutottak ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra. A következő találkozón már a belga Georges Leekens irányítja a nemzeti együttest.

A múlt csütörtökön a törököket legyőző román válogatottat hidegzuhanyként érte a hollandoktól elszenvedett vereség, Depay (47. perc), Babel (56.) és Luuk de Jong (81.) találatai kétséget sem hagytak afelől, hogy kinek van keresnivalója a meccsen. A kudarc tönkrevágta Cosmin Contra szövetségi kapitány eddigi pozitív mérlegét (3-1 Kazahsztánnal, 1-1 Dániával és 2-0 Törökországgal).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük