Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódott a vesszőfutás

Remek pontszerzési lehetőséget szalasztott el a Sepsi–SIC női kézilabdacsapata, amely az A-osztályos pontvadászat 12. fordulójában a középmezőnyben található Nagyvárad együttesét látta vendégül vasárnap délben a Szabó Kati Sportcsarnokban. A zöld-fehérek szinte végig futottak az eredmény után, ám a megmagyarázhatatlanul sok eladott labda és rossz passz nem tette lehetővé a felzárkózást.

A mérkőzés első perceiben úgy tűnt, nyugodtan hátradőlhetünk, és végre elégedettek lehetünk a látottakkal. A Sepsi–SIC laza 3-0-val indított, Nagyvárad három perc elteltével tudott először betalálni. Néhány perc elteltével odalett a kezdeti előnyünk, a 6. percben 4-4-nél kiegyenlítettek, majd a fokozatosan növelték a különbséget a váradiak. 6-8-as állásnál Vida Attila időt kért, ám ez sem segített csapatán, a lányok csaknem hét percig képtelenek voltak betalálni, ennek eredményeképpen a vendégek 6-11-re elhúztak. Az ellenfél szinte minden lehetőségét kihasználta, míg a mieink többször hibáztak tiszta helyzetben kapussal szemben, vagy legtöbbször el sem jutottak a hatosig. Az első félidő végjátékában tovább nőt Nagyvárad előnye, mi kihagytunk egy hétméterest, így 11-18-ról kezdődött a második játékrész.

A 34. percben első alkalommal alakult ki nyolcgólos különbség (13-21), és eldőlni látszott a három pont sorsa, a 40. perctől azonban az egyre jobban belelkesülő Sepsi–SIC az ítéletvégrehajtóvá előlépő Voloncs Júlia (összesen öt hétméterest értékesített) és a megszokott formáját hozó Mátis Zita vezetésével négygólosra dolgozta le hátrányát (22-26). Ekkor úgy tűnt, meglehet az idei első siker, ám sajnos ennél közelebb nem sikerült férkőzniük, a döntő pillanatokban támadásban elemi hibákat vétettek a sepsiszentgyörgyi játékosok, így érdemben nem veszélyeztették a vendégek győzelmét. Végeredmény: Sepsi–SIC – Nagyvárad 32-36 (11-18).

– Simán kellett volna hozzuk ezt a mérkőzést, nagyon rosszul játszottunk, nem vagyok megelégedve a hozzáállással, nem voltunk elég agresszívek védelemben, az ellentámadásaink pedig hihetetlenül gyengék voltak. Nem foghatjuk az ellenfélre, a bírókra, mi voltunk a hibásak. Hiába zárkóztunk fel négy-öt gólra, megtorpantunk. Fel kell vállalni, hogy egyes játékosoknak nagyobb a szájuk, mint a pályán mutatott teljesítményük. A héten egyeztetünk a vezetőséggel, hogy milyen megoldást lehet találni erre a helyzetre, mert ezt így folytatni nem érdemes, és nem is lehet – nyilatkozta meccs után Vida Attila edző.

Sepsi–SIC: Rofel – Bodó 1 (1), Mátis 11, Lăcătuş 8 (2), Voloncs 8 (5), Tăbăcaru 1, Pătrânjel 1 (cserék: Hageanu, Saláta, Balogh, Roşu 2, Györkovács, Condurache, Bratoşin). Edyă: Vida Attila.

Nagyvárad: Pintea – Munteanu 4, Cristoaica 10 (4), Alinca 5, Vrabie 1, Put 6 (1), Motogna 2 (1) (cserék: Mirică 3, Portea, Damian, Somogyi, Codrea, Hercut, Vârtic 5). Edză: Doina Ardelean.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük