Felhívás!

„Ez volt nekem a vége”

„Ez volt nekem a vége” Sport

Nem a puszta részvétel, hanem a minél jobb teljesítmény elérése vonzotta Fa Nándort a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen. A viadalt kevesebb mint 94 nap alatt, a nyolcadik helyen teljesítő magyar hajós az M4 Sport keddi Sportreggeli műsorában beszélt többek között motivációjáról, élményeiről.

„Az, hogy meg tudom csinálni, az kevés, itt a teljesítmény az, ami vonzó. Milyen átlagsebességre vagyok képes, mennyi idő alatt tudom abszolválni egyik, majd másik óceánt, s az egész utat” – mondta a 63 éves sportember, hozzátéve, célja volt, hogy 90 napnál is jobb eredményt produkáljon, ami nem rajta és saját tervezésű hajóján, a Spirit of Hungary-n, sokkal inkább az időjáráson múlott. A legendás magyar vitorlázó újra megerősítette, a teljesítményszintű hajózást lezártnak tekinti, mint megjegyezte: „eléggé elhatározottan ez volt nekem a vége”.
A novemberben indult versenyen Fa Nándor 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt vitorlázta körbe a bolygót, s lett ezzel nyolcadik a 29 fős mezőnyben, melyben előtte csak a második brit Alex Thomson volt nem francia. A győzelmet Armel Le Cléach rekordidővel szerezte meg: az új csúcs 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.