Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emelt fővel zárták az idényt

Emelt fővel zárták az idényt Sport

Egy győzelemmel és egy döntetlennel zárult az idény harmadosztályos labdarúgócsapataink számára, múlt pénteken a KSE idegenben aratott fontos győzelmet, míg a Sepsi OSK II. itthon játszott döntetlent. Mindkét együttes 24 ponttal fejezte be a szezont az 5-ös csoportban, a szentgyörgyiek az ötödik, a kézdiek a 8. helyen végeztek.

Hirdetés
Hirdetés

A Brassói SR elleni találkozó első felében a Sepsi OSK tartalékcsapata irányította a játékot, a vendégek inkább a védekezésre összpontosítottak. A házigazdák sorra dolgozták ki helyzeteiket, amelyek azonban rendre kimaradtak. Veress Zsombor lövését a vendégkapus hárította, a kipattanót pedig Peter Gál-Andrezly mellé lőtte. Ugyanígy járt Eder González, Andres Dumitrescu és Berde István is. A sepsiszentgyörgyi csapat számos helyzete ellenére, mégis Brassó szerzett vezetést. A 34. percben Dumitrescu a büntetőterületen belül szabálytalankodott Horia Popa ellen, a büntetőt maga a sértett értékesítette (0–1).  A vendégek csak két percig örülhettek a vezetésnek, mivel Veress 20 méterről védhetetlen gólt lőtt a jobb felső sarokba (1–1).

Szünet után ismét a piros-fehérek álltak közelebb a gólszerzéshez, az 51. percben Veress középre tartó szabadrúgását Căucă védte. A folytatásban többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem, a felek megelégedtek a döntetlennel, ám a hajrában mindkét oldalon adódott még lehetőség. Előbb Veress került helyzetbe, viszont rosszul találta el a labdát, majd a túloldalon Rareș Coltofean fejesét Szántó Albert bravúrral hárította.

Híd az utánpótlás- és a felnőttcsapat között

„Vegyes érzéseim vannak az idei szezonnal kapcsolatosan. A keret összetétele rendszeresen változott, ez pedig megnehezítette a munkánkat. Gyakran a mérkőzés előtti napon körvonalazódott, hogy az első csapatból mely játékosok fognak nálunk játszani. Megszámoltam és összesen több mint 40 játékost szerepeltettünk, ennek koordinálása nagy feladatot igényelt, de minden esetben megpróbáltunk a lehető legjobbat kihozni a rendelkezésünkre álló keretből. Másfelől, a második csapat egyik legfontosabb szerepe az U17-es és U19-es játékosaink felnőtt csapatba való beépítése, hidat képezni az utánpótlás-, illetve a felnőtt csapatok között. Gyakran mondom, hogy nagyon nehéz a szintlépés az ifjúsági és a felnőtt csapat között, a mérkőzéseken érződött is a tapasztalathiány, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy idővel az első csapatban minél több saját nevelésű fiatal juthasson szerephez” – összegzett Kulcsár László, a Sepsi OSK II. edzője.

  1. Liga, 5. csoport, 18. forduló: Sepsi OSK II.–Brassói SR 1–1 (1–1).

Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Sergiu Mavriche (Bákó). Sepsi OSK II.: Szántó – Tamás, Deák, Dumitrescu, Máthis B. (Nistor, 85.), Berde (Pál, 46.), Dragomir (Toma, 63.), González, Gál-Andrezly, Kocsis (Bajrovic, 46.), Veress. Edző: Kulcsár László. Brassó: Căucă – Gödri, Marinescu, Ciurea (Răducan, 39.), Iordache, Burlacu, Moraru (Coltofean, 88.), H. Popa (Tudorie, 73.), Sandu, Firat, Savu (Rența, 88.). Edző: Ioan Naghi. Gólszerzők: Veress (36.), illetve H. Popa (34. – tizenegyesből).

Feltette a pontot az i-re a KSE

Győzelmi kényszerben lépett pályára múlt pénteken a feljutásra is esélyes Blejoi otthonában a KSE, a kék-fehérek számára csak a győzelem volt elfogadható annak érdekében, hogy ne kényszerüljenek osztályozóra. Ennek megfelelően az első perctől fogva kezdeményezően futballoztak Gazda József tanítványai – hosszú idő után maga az edzőjátékos is pályára lépett –, a játékra és a hozzáállásra sem lehetett panasz. A kék-fehérek végig kézben tartva a mérkőzést, megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. Már az első perctől fogva több helyzetet sikerült kialakítaniuk a védekezésre berendezkedő hazaiak ellen, a gólcsend a 14. percben tört meg, amikor egy jobboldali szögletet követően Antal próbálkozását még hárították, de a kipattanót Tankó a hálóba továbbította. Kevesebb, mint tíz perc múlva megismétlődött az akció, egy újabb szöglet után a hátulról érkező Antal ezúttal már nem hibázott (0–2). Szünet után sem lankadt a kézdiek játékkedve, a 49. percben egy szép akció végén Antal iramodott meg, majd a kapust kicselezve szerezte meg második gólját a mérkőzésen (0–3). A hazaiak a 75. percben kontrából szépítettek, de a céhes városiak is tartogattak még egy találatot, Rancz indítása után a csereként beállt Albu ballal bombázott kapuba, beállítva az 1–4-es végeredményt.

„Minden jó, ha a vége jó, örülök, hogy ezen a meccsen sikerült megmutatni, mit tudunk, és annak is, hogy a pályáról tudtam segíteni a csapatot. Gratulálok a fiúknak, és köszönettel tartozom Postolică Adrian segédedzőnek, aki motiválni tudta a csapatot, nemcsak most, hanem akkor is, amikor én nem lehettem velük. Nehéz idény áll mögöttünk, a vírus rányomta bélyegét a teljesítményünkre, de ha azt nézzük, hogy 12 ifjúsági játékossal indultunk útnak, és 24 pontot gyűjtöttünk, ugyanannyit, mint más, nagyobb költségvetésű együttesek, úgy gondolom, nem lehetünk elégedetlenek” – értékelt Gazda József játékosedző.

Végeredmény: CS Blejoi – KSE 1–4 (0–2), gólszerzők: Cosmin Lambru 75., illetve Tankó Zsolt 14., Antal Barna 23., 49., Albu Norbert 84. A KSE kerete ezen a mérkőzésen: Niczuly – Telcean (Bandi, 75.), Tankó, Damian, Lakatos, Gazda (Mojzi, 83.), Kanyó (Albu, 70.), Pakucs, Rancz (Barbócz, 83.), Gajdó, Antal (Vasiloi, 75.).

További eredmények: Astra 2 – Székelyudvarhelyi FC 0–0, Barcarozsnyó – Plopeni 4–2, Brassói Corona – Brassói Kids Tâmpa 6–1. A csoportból a két brassói csapat, a Corona és a SR játszhat osztályozót a 2. ligába való feljutásért, míg a két utolsó helyezett, a Székelyudvarhelyi FC és a Brassói Kids pótselejtezőre kényszerül a bennmaradásért.

A végső rangsor:

  1. Corona 18    14    4      0      41–11      46
  2. Brassói SR 18    7      7      4      36–26      28
  3. Blejoi 18    8      3      7      30–33      27
  4. Astra 2 18    7      3      8      29–26      24
  5. OSK 2 18    7      3      8      30–28      24
  6. Plopeni 18    7      3      8      26–24      24
  7. Rozsnyó 18    7      3      8      26–26      24
  8. KSE 18    7      3      8      23–34      24
  9. Udvarhely 18    6      5      7      26–23      23
  10. Kids Tâmpa 18    3      0      15    12–48      9
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük