Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elnapolt bajnokavatás

Elnapolt bajnokavatás Sport

2–0-s előnyt herdált el a Sepsi–SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjében, miután a Szatmárnémeti VSK csütörtökön szépített, majd szombaton kiegyenlítette a három nyert mérkőzésig tartó párbajt a Both Katalin Sportteremben. Ez azt jelenti, hogy ötödik mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa, mégpedig kedden 19 órától a Sepsi Arénában.

Hirdetés
Hirdetés

A csütörtöki mérkőzéstől eltérően, szombaton jobban kezdett a bajnoki címtartó sepsiszentgyörgyi együttes, a házigazdák nem tudtak mit kezdeni a mieink szoros védekezésével. Demeter és Gödri-Părău pontjaival héttel is vezetett a SIC, de a Denson által értékesített büntetőkkel 7–12-re módosult az állás az első negyed végére. A második negyed elején, 14-nél kiegyenlített a VSK, és Zoran Mikes időt kért, de hiába, a másik oldalon Oláh Andrea elkezdte szórni a triplákat, a 17. percben négy pontot tett a két csapat közé (27–23).

Hárompontos hátrányról fordultak a szentgyörgyiek a második félidőre (33–30). A döntő párharc addigi tizennégy negyedéből ez volt a második, amikor legalább egy csapat húsz pont fölött dobott tíz perc alatt: az első találkozó első negyedében a Sepsi–SIC 21-et, a negyedik találkozó második negyedében a VSK 26-ot. Mindkét alkalommal döntőnek bizonyultak ezek a pillanatok: ezúttal a szatmáriak javát szolgálta mindez.

A nagy nyomás hatására a Sepsi–SIC szombaton nagyon sokat hibázott, egyszerű passzokat rontott. A záró szakasz elején Demeter Nóra kipontozódott, és amikor a másik oldalon a VSK legjobbja, Denson is, úgy tűnt, be lehet fogni a szatmáriakat. 55–49-ről feljött kettőre a SIC (55–53), majd Oláh szerzett létfontosságú pontokat a hazaiak számára. 58–54-es állásnál Annemarie Gödri-Părău talált be, de Amukamara értékesített szabaddobása után már nem maradt idő újabb támadásra.

Végeredmény: Szatmárnémeti VSK – Sepsi–SIC 59–56 (7–12, 26–18, 15–12, 11–14). Szatmárnémeti: Amukamara 12/3, Kádár, Mandache 3, Denson 12, Huțanu 2. Cserék: Pane, Uiuiu, Oláh 18/12, Tavić 12/6, Pop, Baltić. Vezetőedző: Maikel Lopez.
Sepsi-SIC: Pašić, Demeter 8, Solopova 14, Gödri-Părău 9/3, Higgins 14. Cserék: Mîrne-Nagy, Șipoș, Topuzović 3, Slamová 8, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Kedden következhet a mindent eldöntő, ötödik mérkőzés a Sepsi Arénában. Legutóbb 2015-ben játszották a finálét az ötödik mérkőzésig. Reméljük, ezúttal a történelem nem ismétli meg önmagát, akkor ugyanis a Sepsi–SIC szintén favoritként kezdett, megnyerte a két hazai meccsét, majd elvesztette a két târgoviștei találkozót. A mindent eldöntő ötödik összecsapást és a címet a szentgyörgyiek a Szabó Kati Sportcsarnokban veszítették el… <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük