Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dobogóközelben végzett Incze Kriszta

Dobogóközelben végzett Incze Kriszta Sport

Nem sikerült érmet szereznie a budapesti U23-as világbajnokságon, ötödik helyen végzett a 65 kilogrammos súlycsoportban Háromszék kiválósága, Incze Kriszta. A 2019. évi U23-as birkózó-világbajnokság női versenyében 31 ország, 148 birkózója próbált szerencsét.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC tehetséges sportolója a selejtezőben a magyar színeket képviselő Szabados Noémivel került szembe, akit pontozással győzött le (5–3). A negyeddöntőben az orosz Dinara Salikhova volt az ellenfele, aki nem okozott gondot birkózónknak (3–0). Az elődöntőben már nem volt ilyen szerencsés, ugyanis a későbbi győztes japán Misuzu Enomoto vetett véget aranyéremről szóló álmainak (0–4). A bronzmérkőzés sem sikerült túl jól, az ukrán Iryna Koliadenkónak sikerült betusolnia őt (1–4), így Kriszta végül ötödik lett.

65 kg-os súlycsoport (12 induló), a döntőben: Enomoto – Ulziszajhan 11–0. U23-as világbajnok: Miszuzu Enomoto (Japán), 2. Purevszuren Ulziszajhan (Mongólia), 3. Madina Bakbergenova (Kazahsztán), és Irina Kolijadenko (Ukrajna), 5. Incze Kriszta (Románia) és Nade Dragunova (Fehéroroszország), … 9. Szabados Noémi (Magyarország).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük