Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dániel U23-as országos bajnok

Dániel U23-as országos bajnok Sport

Múlt szombaton az országos duatlonbajnoksággal a Román Triatlon-szövetség pontot tett az idei versenyszezonra. Miután szervezési okokból korábban kétszer is elhalasztották a kétpróbás országos viadalt, az elmúlt hétvégén Cheile Grădiştei-en bonyolították le. Két háromszéki sportoló is az élmezőnyben végzett.

 

Az 5 km szaladásból, 20 km kerékpározásból és újabb 2,5 km szaladásból álló versenyen a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) az elit kategóriában méretkezett meg. A szentgyörgyi sportoló volt a leggyorsabb az első próbában, majd kerékpáron visszaszorult a második helyre, és végül harmadikként ért célba, így országos bronzérmes lett. Ugyanakkor az U23-as korcsoport legjobbjaként megvédte tavalyi bajnoki címét.

– Bizakodóan álltam starthoz, az volt a taktikám, hogy az első 5 km futást elsőként fejezem be. Fel voltam készülve, hogy nehéz lesz, mert a szaladó és a bringa pályán nem volt egy méter egyenes rész sem. Az első futást sikerült a terveimnek megfelelően elsőként befejeznem Ciprian Bălănescu és Bogdan Damian előtt. Sajnos kerékpáron nem úgy ment, ahogy elterveztem, Bălănescu megelőzött 20 mp-cel, amit már nem tudtam behozni, és Bogdan is utolért. A második futásra már fáradtan érkeztem, és Bogdan is elhagyott. Összességében örülök, hogy megvédtem a tavaly szerzett bajnoki címem U23-ban, de az elit kategóriában szerzett bronznak is. Köszönöm a támogatóimnak (Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala, SepsiRekreatív, Prodent, Bellotto, Isostar Románia) – nyilatkozta lapunknak a sportoló, aki javában készül az idény legfontosabb megmérettetésére, az október 23-ai duatlon-Európa-bajnokságra.

A szintén sepsiszentgyörgyi Imreh László (SepsiTri SK) ugyanezen a távon, de amatőr kategóriában versenyzett, ahol a 25–29 éves korcsoportban másodikként végzett, így országos ezüstérmes lett.

Országos duatlonbajnokság, végeredmény: elit kategória: 1. Ciprian Bălănescu (Ride Competition Temesvár) 00:55:46 óra, 2. Bogdan Damian (CSA Steaua) 00:56:11, 3. Dániel Attila (Tri-Aluta Sepsiszentgyörgy) 00:56:21. Férfi U23: 1. Dániel Attila 00:56:21, 2. Kanizsay Levente (Kolozsvári CSM) 00:59:03, 3. Kovács Szabolcs (Kolozsvári Poli) 00:59:07. Férfi 25–29 éves korcsoport: 1. Enescu George 1:03:53 óra, 2. Imreh László 1:04:12, 3. Pop Ionut 1:04:42.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük