Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az NMSK nyerte a bronzérmet

Az NMSK nyerte a bronzérmet Sport

Három székelyföldi együttes részvételével zajlott a napokban a Temes megyei Buziásfürdőn az U15-ös korosztályú országos lánykosárlabda-bajnokság döntő tornája. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub, a Sepsiszentgyörgyi ISK és a Csíkszeredai VSK verekedte be magát az ország legjobbjai közé, a torna végén a céhes városiak a bronzéremnek örülhettek.

Hirdetés
Hirdetés

A nyolc csapatot két csoportba sorolták a torna első körében, a csoportok első két helyezettje jutott elődöntőbe. Az NMSK a Szászrégen elleni 59–47 arányú győzelemmel kezdett, majd 56–31-re verte Csíkszeredát, illetve 58–41-re alulmaradt a csoportgyőztes Brassóval szemben, így csoportmásodikként lépett tovább az elődöntőbe. Itt a kézdivásárhelyi lányok a Bukaresti Olimpia ellen vették fel a kesztyűt a döntőbe jutásért, remek kezdés után nagyszünetben 15 ponttal vezettek, azonban a mérkőzés második felében felzárkóztak és fordítottak a fővárosiak. 50–46 lett a vége, mindössze négy ponton múlt a döntős szereplés. A bronzmérkőzéssel vigasztalódhattak a kék-fehér mezesek, ahol épp a tavalyi korosztályos bajnok Temesvár volt az ellenfelük. Egy nagyon fordulatos, izgalmas mérkőzésen a megállíthatatlan Kozman Kriszta (31/27 pont) vezetésével a hosszabbításban sikerült két vállra fektetni a Béga-partiakat, ráadásul úgy, hogy három játékosuk (Bara Németh Beáta, Nagy Júlia és Marthi Kriszta) is kipontozódott a harmadik negyed elején. Az NMSK 64–59-re (17–16, 19–15, 13–21, 8–5, 7–2) diadalmaskodott és elnyerte a bronzérmet! A KSE kerete: Kozman Kriszta 31/27, Bandi Fruzsina 6, Marti Kriszta 4, Bara-Németh Beata 4, Tuchilus Kriszta 15/9, Oláh Zsanett 4, Bandi Blanka, Nagy Júlia, Demkó Hanna, Hosszú Orsolya. Edző: Farkas Alpár.

A másik ágon a Sepsiszentgyörgyi ISK három vereséget szenvedett el a csoportkörben, előbb 43–55-re kapott ki Temesvártól, majd óriási csatában, mindössze két ponttal maradt alul a Bukaresti Olimpiával szemben, illetve 65–52-re elveszítette a Nagyváradi Rookies elleni párbajt. Így az 5–8. helyekért játszhattak a szentgyörgyi lányok, előbb 49–42 arányú vereséget szenvedtek Szászrégentől, majd 49–25-re legyőzték a Csíkszeredai VSK-t, így a hetedik helyen fejezték be a tornát. A Sepsi ISK döntős csapata: Damokos Zsófia, Csiszér Abigél, Páll Hanna, Székely Nikolett, Kádár Johanna, Balogh Antónia, Berekméri Boróka, Tunyogi Boróka, Mátyás Emese, Botos Petra, Szász Hanna Nóra, Szabó Dorka, Nemes Gréta; edző: Kovasch Norbert.

Az országos bajnoki címet a Brassói CSU szerezte meg, miután a döntőben 53–42-re legyőzte a Bukaresti Olimpiát. A torna végeredménye: 1. Brassó, 2. Bukaresti Olimpia, 3. Nagy Mózes Sportklub, 4. Temesvár, 5. Nagyvárad, 6. Szászrégen, 7. Sepsiszentgyörgyi ISK, 8. Csíkszeredai VSK.

A bronzérem mellé két különdíjat is begyűjtött az NMSK, ugyanis a torna legjobb játékosának (MVP) a kézdivásárhelyi Kozman Krisztát választották, míg Bara Németh Beáta érdemelte ki a legjobb lepattanó-szerző címet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük