Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A pályán fejezik be a kézilabdázók

A pályán fejezik be a kézilabdázók Sport

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) igazgatótanácsa úgy döntött, amennyiben a hatóságok megengedik, júniusban a pályán folytatódnak a férfi és női bajnokságok. A férfi kézilabdamezőny két hetet kaphat, hogy a pályán döntésék el a bajnoki cím és a Románkupa-nyertes sorsát, viszont a nőknél csak a kupasorozatot játszanák végig, a bajnokságot egy meccs után lezárhatják. Végső döntés május 18-án születhet.

Hirdetés
Hirdetés

A női élvonalban még hét fordulót kell rendezzenek, viszont a FRH úgy véli, egy elhalasztott meccs pótlása után bajnokot hirdethetnek. A terv szerint június 24-én játszana a sereghajtó Slobozia otthonában a CSM Bukarest csapata, a 16. fordulóból elhalasztott meccs a bajnoki cím sorsát döntené el, ugyanis a fővárosi együttes és a jelenlegi éllovas SCM Râmnicu Vâlcea azonos pontszámmal (43 pont) vezeti a tabellát, viszont a fővárosiaknak még pótolniuk kell az említett találkozót. Ha nyer, akkor 2015, 2016, 2017 és 2018 után az ötödik bajnoki címét szerzi meg 2007-ben alapított fővárosi klub, és a címvédő a második helyen zár ebben a szezonban.

A FRH közleménye után viszont a vezetőtanács egyik, neve elhallgatását kérő tagja azt nyilatkozta a Gazeta Sporturilornak, hogy a hétfői online-ülésen nem szavaztak erről, hanem abban egyeztek meg, hogy a női bajnokságban is lejátszanak minden fordulót. A bajnoki mérkőzést megelőzően, június 16-án megrendezik a női Román-kupából elmaradt két negyeddöntőt (Vâlcea – HC Dunărea Brăila, Bukarest – CSM Slatina), majd június 20–21-én a négyes döntőt.

A férfiaknál nem rendeznek idén rájátszást, két hét alatt bajnokot és kupagyőztest avatnak, itt a Dinamo öt pont előnnyel vezet a Tordai Potaissa előtt. Június 14-től a 24. forduló meccseivel folytatódik az élvonal idénye, 18-án és 21-én lejátsszák az utolsó két etap találkozóit is. Június 24–25-én rendezik majd a Román-kupa négyes döntőjét Konstancán.

Az élvonalba való feljutásért is játszani fognak: a férfi és a női másodosztály csoportjainak első két helyezettjei június 19–30. között küzdenek majd az osztályozókon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük