Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Kendu mindenkihez szól

Kézdivásárhely egyetlen paralimpikonja, a parakerékpáros Oláh Attila, valamint Babos Judit és Dénes Levente márciusban alapította meg a Kendu Egyesületet, amelynek égisze alatt a hónap végén szerveznék első kimagasló megmozdulásukat: Füstölő Aszfalt címszó alatt fogyatékkal élőknek szóló kerékpárversenyt.

A Kendu az angol You Can Do It (meg tudod csinálni) fonetikus kiejtéséből született, az egyesület tagjai a kerékpársport népszerűsítését nemcsak az egészséges személyek körében tartják fontosnak, hanem a fogyatékkal élőkre is gondoltak, ugyanis számukra alig, ha egyáltalán létezik megmérettetési lehetőség.
Az egyesület július 27., péntek 16 órát jelölte ki a sajátos viadal időpontjául, helyszínként a fortyogói gokart pálya szolgál. Minden fogyatékkal élőt szeretettel várnak a versenyre, az egyetlen kitétel, hogy a közlekedési eszköznek kereke legyen. Ilyenformán, be lehet nevezni biciklivel, háromkerekűvel, toló szekérrel, rollerrel, taposóval, tandemmel. A szervezők nem hagyományos versenyt terveznek, így minden résztvevőt díjazni fognak, függetlenül attól, hogy hány évesek vagy éppenséggel milyen fogyatékkal rendelkeznek. Céljuk, hogy mindenki megtapasztalja a mozgás örömét, és hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élőkre. Jelentkezni a 0746.319.358-as telefonszámon lehet. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük