Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hosszabbítás utolsó percében egyenlített a KSE

A hosszabbítás utolsó percében egyenlített a KSE Sport

Szombaton, a labdarúgó a III. Liga 5. csoportja 10., az alapszakasz visszavágó-sorozatának első fordulójában rendezett mérkőzésen a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán a hosszabbítás utolsó percében tizenegyesből szerzett góllal leikszelt a Székelyudvarhelyi FC csapatával.

Hirdetés
Hirdetés

A székelyudvarhelyiek kezdtek határozottabban, a 4. percben szögletrúgás követően Simó passzából Györgyi nagyon fölé lőtt. Utóbbi három perccel később 25 méterről, szabadrúgásból tette próbára Fábián éberségét, ám a megpattanó labdát a fiatal kézdi hálóőr biztosan hárította. A 11. percben ugyancsak Györgyi ívelte veszélyesen a kapu elé a labdát, ám a kék-fehérek védője szögletre mentett.

A KSE első lövését a 15. percben eresztette el Albu, ám a labda elakadt a védőben. A vendégek továbbra is többet tartózkodtak az ellenfél térfélen, a 20. percben Györgyi 18 méterről szabadrúgásból fölé lőtt, hat perccel később pedig a kézdi hálóőr előbb kiütötte, majd elcsípte Simó lövését.

Innentől felváltva támadtak a csapatok, a 27. percben Bîntă távoli lövését Licșor hárította, a 33. percben egy szögletrúgást követően Hadnagy lövése szállt a kapu fölé, majd Sánta és Circa sem tudta megzörgetni a vendégek hálóját, így a felek gól nélküli döntetlen állásnál vonultak pihenőre.

A második félidő kezdetén a Székelyudvarhelyi FC megszerezte a vezetést, amikor a kedvező szélirányt kihasználó Simó 30 méterről kilőtte Fábián kapujának hosszú felső sarkát (0–1). A folytatásban is a vendégek alakítottak ki több helyzetet, ám nem sikerült növelni előnyüket: az 58. és 60. percek közül egymás után háromszor mentettek szögletre a kézdivásárhelyiek, majd a 72. percben Sebestyén lövése az oldalhálót találta el.

A második játékrész első felében a házigazdák a kedvezőtlen szélirány ellenére magasan előrelőtt labdákkal próbálkoztak, ám sikertelenül. Aztán a rendes játékidő utolsó 10 percében megváltozott a játék képe: a kézdiek „letették” a labdát, rövid passzaik megzavarták a hargitai csapat védőit és több ízben is egyenlíthettek volna: a legnagyobb lehetőséget a 82. percben jegyezték, amikor Sánta lövését Licșor a jó ütemben érkezett Albu elé ütötte ki, ám a kék-fehér játékos fejese mellé ment. Három perccel később pedig a bal szélen fáradhatatlannak bizonyult Sánta beadásáról lekéstek csapattársai.

A játékvezető 4 perc hosszabbítást mutatott, ám a vendégek, élükön az időhúzásért „besárgult” Licșorral mindent elkövettek, hogy a labda minél kevesebbet legyen játékban, ezért a sípmester később vetett véget a játéknak és az utolsó kézdi támadás közben a tizenhatoson belüli kavarodásban elkövetett szabálytalanságért böntetőrúgást ítélt a házigazdák számára, amelyet Turcu értékesített, beállítva az 1–1-es végeredményt.

 

III. Liga, 5. csoport, 10. forduló

KSE – Székelyudvarhelyi FC 1–1 (0–0)

Góllövők: Turcu (90+7, 11-esből), illetve Simó (48.)

 

KSE: Fábián – Sánta, Bîntă, Dobos, Turcu, Știubea, Sütő, Gajdó, Albu, Circa, Bandi. Cserék: Bunduc, Ketesdi, Demeter, Fülöp, Gergely, Zöldi, Kapusi. Edző: Călin Moldovan

 

SZFC: Licșor – Marucya, Kovács, Cîrstian, Göndor, Bara, Hadnagy, Șerban, Simó, Györgyi, Becze. Cserék: Vlasa, Mitra, Bujdosó, Radu, Sebestyén, Lázár, Asztalos, Torda, Imets. Edző: Nicolau Silviu Lucian.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük