Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A címvédő ellen 40 fokban

A címvédő ellen 40 fokban Sport

A Botoșani-tól elszenvedett 5-1 arányú súlyos vereséget sürgősen maga mögött kell hagynia a Sepsi OSK labdarúgócsapatának, ugyanis a szombati játéknapon már a bajnoki címvédő FC Viitorul ellen kell felvennie a kesztyűt az együttes ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. Suciu Valentin edző, illetve Sebastian Ghinga és Claudiu Herea játékosok tegnap sajtótájékoztatón boncolgatták esélyeiket.

Suciu Valentin edző nem rejtette véka alá, hogy nehéz időszakon vannak túl, véleménye szerint a Botoșani-ban elszenvedett csúfos vereséget a túl sok védelmi hiba okozta, ezeket a tévedéseket kielemezték, és reméli, hogy levonták a tanulságot a játékosok.

– A játék első fele nem volt rossz, de a jövőben nem szabad megismételni a védelemben mutatott bizonytalanságokat, az eddigieknél többet kell akarjunk, úgy kell játszanunk, hogy ne az egyéni kvalitások, hanem a csapatjáték kerüljön előtérbe. Remélem, hogy a játékosok a jövőben felelősségteljesebb hozzáállást mutatnak. Tehetséges labdarúgók alkotják a csapatot, közös erővel kell bebizonyítanunk, hogy itt a helyünk ezen a szinten – fejtette ki Suciu, aki szombaton még nehezebb mérkőzésre számít az FC Viitorul ellen.

– A bajnoki címvédő rendkívül jól szervezett csapat, amely látványos, támadó játékot játszik, és szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni ebből a mérkőzésből. Az lenne a legjobb, ha nem kapnánk gólt, de ez kevésbé valószínű. Nagyon nehéz dolgunk lesz, nemcsak az ellenfél miatt, hanem az időjárási viszonyok miatt is, ha jól értettem, a mérkőzés ideje alatt közel 40 fokra lehet számítani, ami a pályán ennél jóval többnek érződik. Sajnos, keretgondjaink is vannak, Nikolic ujja edzés közben eltört, időközben megműtötték, de egyelőre nem bevethető, ahogy a Botoșani-ban lesérült Fülöp István sem – sorolta a tréner.

Ehhez hozzáadódik a kiállított Astafei eltiltása, így Suciu szerint most azok a játékosok is szerephez juthatnak, akik az eddigi három fordulóban nem léphettek pályára. A Viitorul BL-selejtezős búcsújára utalva Suciu megjegyezte, ez nem jelent helyzetelőnyt számunkra, annál is inkább, mivel a csapathangulat nálunk sincs az egekben, sőt, lehet, hogy emiatt még motiváltabb lesz az ellenfél, „biztosan nem érik be kevesebbel, mint a három pont”. Megerősítette, hogy továbbra is több labdarúgóval tárgyalnak, de egyelőre korai még erről bármit is elárulni.

– Mi ezzel a játékoskerettel vágtunk neki az I. ligás kihívásnak, és néha azt hiszem, mi jobban akarjuk, mint egyesek közülük, hogy ez sikerüljön. Mi hoztuk őket, bízunk bennük, ők pedig meg kell hálálják ezt a bizalmat, elsősorban azzal, hogy hisznek a saját képességeikben. Három forduló múlt el és az önbizalomhiány rányomta bélyegét eddigi teljesítményünkre, ennél többre vagyunk képesek – fogalmazott az edző, hozzátéve, ha mindenki fegyelmezetten koncentrál a játékfeladatára, akkor nem lesz gond.

Sebastian Ghinga elmondta, nagyon nehéz lesz 40 fokos hőségben játszani, de mivel az ellenfél is ugyanebben a helyzetben lesz, reméli, hogy több odaadással és kis szerencsével jó meccset sikerül hozniuk. A szombati meccsen újabb testvérharc várható, Claudiu Herea bátyjával, Ovidiuval ellenlábasként találkozik a pályán.

– Mindketten hivatásos labdarúgók vagyunk, és mindketten tenni fogjuk a dolgunkat a csapatunk érdekében. Nehéz meccs lesz, a Viitorul nagyon jól járatja a labdát, nekünk viszont szükségünk lenne egy jó eredményre, hogy feledtessük a legutóbbi kudarcot. Ugyanakkor ők egy elbukott selejtező után vannak, szerintem nyílt játék lesz, sok góllal. A szurkolók mellettünk lesznek, ez pedig bennünket erősít – nyilatkozta a középpályás, aki a Juventus ellen szerezte első gólját piros-fehér mezben.

Az I. liga 4. fordulójának programja: ma Temesvár – Juventus (18.30-tól), Voluntari – Botoşani (21 órától); szombaton Sepsi OSK – FC Viitorul (18.30-tól), Jászvásár – Kolozsvári CFR (21 órától); vasárnap Krajova – Astra (18.30-tól), Chiajna – FCSB (21 órától); hétfőn Dinamo – Medgyes (21 órától). A mérkőzéseket a Dolce Sport, a Digi Sport és a Look Tv közvetíti élőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük