Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Videoklipet is forgattak

Videoklipet is forgattak Kultúra

Hétvégén egy budapesti stúdióban rögzítette újabb négy saját dalát az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, sepsiszentgyörgyi Térerő zenekar. A csapat még 2017 őszén alakult, tapasztalt zenészei pedig rövid időn belül számos saját számmal, videoklippel rukkoltak elő, egyre több településnapi koncerten lépnek fel, illetve nemrég a Siculus Fesztivál fődíját is elnyerték. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat támogatásával készült újabb videoklipjük forgatásáról, stúdiózásról beszélgettünk Kátai Judittal, a zenekar énekesével.

A hétvégi stúdiózás során négy újabb saját számot rögzített a Tér­erő zenekar, az említett számokkal együtt már tíz dalt, magyarán összeállt egy albumnyi hanganyaguk, az albumot a tervek szerint még idén piacra dobnák.

– Szeretnénk még karácsony előtt megjelentetni az albumot, amelyen tíz – ebből kettő Sepsiszentgyörgyön, nyolc pedig Budapesten rögzített – dal szerepel majd. Szombaton az Izomláz című dalunk videoklipjét forgattuk le, amit november vége felé szeretnénk bemutatni. Ez azért is fontos számunkra, mert a mai világban nehezebben ér el az emberekhez a képanyag nélküli muzsika – avatott be a kulisszák mögötti munkába Kátai Judit, a zenekar énekese.

Tőle tudtuk meg, hogy nyáron számtalan rendezvényen koncertezett a Térerő zenekar, és mivel a csapattagoknak munkahelyi kötelességeik is vannak, nem volt könnyű összeegyeztetni a munkát a koncertezéssel.

– Jelenleg – menedzser híján – én vagyok a csapat koncertszervezője, úgymond a menedzsere. Szeretnénk hozzáértő, szakmabelivel dolgozni, hirdettük is, hogy zenekari menedzsert keresünk, de eddig senki nem vállalta a feladatot, pedig érezzük, hogy lenne igény rá – mesélte az énekes, elárulva, hogy ez a hiány részben jó is, hiszen tény, hogy senki nem viseli úgy a szívén a zenekar sorsát, mint a belső emberek, a csapattagok, így rengeteg energia fektetődik a népszerűsítésbe, koncertszervezésbe.

Hirdetés
Hirdetés

A Térerő sikereinek lajstromát az idei Siculus Fesztivál tehetségkutató fődíja koronázta meg, a csapat büszkén mesélt a székelyudvarhelyi megmérettetésről, a fődíjról.

A Térerő zenészeinek legfőbb célja, hogy megalkossák saját világukat, illetve koncertjeik során közönségüknek is megmutassák ezt. Ez nem esik nehezükre, hiszen az énekes kreatívan nyúl minden témához, és hamar dalokat fabrikál belőlük. Judit érdeklődésünkre elmesélte, sokszor őt is meglepik a megírt témák, hiszen volt már példa olyanra is, amikor éppen nem volt ihlete egy újabb dalhoz, így végül annak hiányát énekelték meg.

A zenekar tagjai: Kátai Judit (ének, zörgők), Sándor Tibor (billentyű, vokál), Lőrincz Imre (gitár, vokál), Tóth Olivér (basszusgitár), Kátai Jocó (dob).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük