Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vers–kép–vers

Vers–kép–vers Kultúra

Negyedik éve, hogy a kézdivásárhelyi Nagy Mózes- és a szentgyörgyi Mikes Kelemen-líceum középiskolásai közös kiállítással ünnepelik meg a költészet napját. Idén erre a Kónya Ádám Művelődési Házban került sor: itt kapaszkodott össze a vers és a kép, a költő és a befogadó lelke.

A kézdi diákok korábbi ötletét – a költészet napja apropóján verseket illusztráltak a diákok – idén egy csavarral megtoldották a szentgyörgyiek. Török Katalin magyartanárnő kezdeményezésére első lépésben két kortárs költő, Kovács András Ferenc és Fekete Vince haikuit illusztrálták a diákok – az előbbiét a kézdiek, az utóbbiét a szentgyörgyiek –, ezekre az illusztrációkra, az eredeti szöveg ismerete nélkül, a Mikes-líceum diákjai megírták a maguk haikuit.

Hirdetés
Hirdetés

A legjobb verseket Erdély Judit tanárnő bírálata alapján a Sapientia EMT-nek köszönhetően díjazták is, ugyanígy a legjobb rajzokat is, amelyek születésénél Kézdin Koszta Ervin, a Mikesben pedig Haszmann Júlia Réka tanárok bábáskodtak.

A megnyitón Dundler Kata szavalattal, Bokor Imre Huba és Farkas Gergő Náthán pedig saját zenére előadott verssel örvendeztették meg a népes közönséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük