Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Túraösszefoglaló Kisbakancsosoknak

A tavalyi kirándulásokat felelevenítő vetített képes beszámolóval hangolódott a Háromszéki EKE Kisbakancsosok túracsoportja az idei, nyolcadik túraszezonra csütörtökön a Tanulók Palotájában. Miközben pörögtek a képek a vetítővásznon, pörögtek a gyerekek is a nézők körül.

Hirdetés
Hirdetés

Gáspár László, a csoport alapítója és vezére, aki akkurátusan írásba foglalja minden túrájukat, a legemlékezetesebb momentumokat emelte ki a 2018-as év nyolc kirándulásából, amelyek között volt rövidebb sétatúra a Pacén vagy Fundáta és Törcsvár környékén, és komoly szintkülönbséget áthidaló is a Csukás-hegységben és a Fogarasi-havasokban. Legnagyobb létszámban a Vargyas-szorosban voltak, 166-an.

A csütörtöki összejövetelen a jelenlévő gyermekek édességből és EKE-naptárból álló ajándékcsomagot is kaptak, hogy motivációjukat és jókedvüket megőrizzék. Külön megdicsérte a csoportvezető a még óvodás Durkó Sanyikát, aki a múlt év minden túráját lejárta.

Amint az 5 és fél, illetve 8 éves fiaival negyedik éve túrázó Varga Zsuzsa elmondta, a csoportban társaságra és közösségre találnak a kisgyerekes családok, de az útvonalak rendkívül színes palettája is nagy nyereség számukra. „Olyan helyekre jutunk el, amiket nem ismerünk, és Laci nagyon előrelátóan szervez, mindent előre lejár, hogy ne érjen meglepetés.”

A 3 éves Lindával és 5 éves Bencével kiránduló Bíró Csongor szerint főleg kezdetben még kell motiválni a gyerkőcöket, de sokszor az érdekes terep is elvonja a figyelmüket a fáradtságról, így sikerül egy kicsit kijjebb tolni a határokat. A Kisbakancsosok idei tervei között találunk medvehagyma-szedést a Kotlán, fürdőzést a zabolai feredőben, de célpontként szerepel Alsórákos, a dobollói Piliske-tető és Hargitafürdő is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások