Felhívás!

Tízéves a SUF

Tízéves a SUF Kultúra

Idén tizedik évfordulóját ünnepli a Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztivál (SUF), a több éve a Szent György Napok égisze alatt zajló rendezvény szervezője különleges, szemet-lelket gyönyörködtető produkciókkal igyekszik idén is előrukkolni. Április közepéig sepsiszentgyörgyi csapatok jelentkezését várják.

Nagy Krisztina szervező érdeklődésünkre elmondta, az idei SUF különleges számára, hiszen idén tizedik évfordulóját ünnepli a fesztivál, éppen ezért olyan produkciókat igyekeznek elhozni Sepsiszentgyörgyre, amelyekre jómaguk is több éve „vadásznak”.

– Jó hír, hogy a fesztiválra évről évre több pénzt szánnak a városnapi szervezők, ez igazolja, hogy munkánk sikeres. Tavaly nagy népszerűségnek örvendtek az artisták, légtornászok, így újra a szemet megkapó mutatványokra erősítettünk rá: olyan artisták jönnek el a SUF-ra mint Ádámék, akik japán, olasz, német, illetve Monte-Carlo-i cirkuszokban is felléptek már, de kiemelném a Nyír1flow csapatát (Nyíregyháza első és mindmáig egyetlen street workout csapata), akik extrém, látványos elemeket mutatnak majd be. Sikerült elhozni egy handpan (ütős hangszer) művészt is, akit a magyarországi szakma az élvonalban emleget, és sorolhatnám a meghívottakat, de hadd legyenek meglepetések is. Annyit még elárulok, hogy skót szoknyában zenélő művész, illetve lenyűgöző rockabilly-, blues-, countryelőadók is szórakoztatják majd az érdeklődőket – avatott be Krisztina.

A szervező hangsúlyozta, egy szerencsétlen egybeesés miatt (máshol van megjelenésük) idén a helyiek kedvenc Spontán zenekara nem tud részt venni a SUF-on.

– Szomorúan jegyzem meg azt is, hogy évről évre egyre kevesebb sepsiszentgyörgyi zenekar jelentkezik: idén egyetlenegy sem. Aki mégis kedvet kap időközben, az április közepéig jelentkezhet az erszi.egyesulet@yahoo.com e-mail-címen – magyarázta a szervező.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.