Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tízen a döntőben

Elégtétellel zárták a napot a fogyatékkal élőknek másodjára megszervezett zenei tehetségkutató sepsiszentgyörgyi szervezői. A United by Music Románia Alapítvány és a Diakónia Alapítvány február 29-én, szombaton az Irisz Házba hívta a válogatóra bejelentkezett Hargita, Kovászna és Brassó megyei versenyzőket.

A 14 jelentkező többnyire valamilyen intézményi háttér támogatását élvezte: az oltszemi, csíkszeredai, baróti, gyergyószentmiklósi fogyatékkal élők foglalkoztatására, ellátására specializálódott gondozóközpontokból érkeztek, csak keveseket nevezett be családjuk. A hangszeres kísérettel vagy anélkül előadott produkciókat a brassói Transilvania-egyetem zenei fakultásának dékánja, Alina Nauncef és Filip Ignác egyetemi tanár, Péter Csaba csíkszeredai zenetanár és Márk Attila sepsiszentgyörgyi zeneszerző alkotta zsűri bírálta el, végül 10 versenyző jutott a szombaton, március 7-én megtartandó döntőbe. Ennek helyszíne a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme lesz, a rendezvényen fellép a tavalyi versenyzőkből alakult együttes is.

Hirdetés
Hirdetés

Alina Nauncef elmondta: meghatottan és örömmel tett eleget a megtisztelő felhívásnak, hogy a bírálóbizottság elnöke legyen. Márk Attila, aki a tavaly is benne volt a zsűriben, meglepetten vette tudomásul, hogy idén milyen sokféle hangszerrel és műfajjal álltak elő a versenyzők. A szentgyörgyi zeneszerző és énekes a tavaly feltűnt, azóta az alapítvány zenei mentorai által oktatott, versenyen kívül fellépőkön is örömmel látta a fejlődést.

Míg a zsűri tanácskozott, a Tanulók Háza égisze alatt összeállt, Tinca Teddy oktató által felkészített The Lads együttes zenélt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük