Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tehetséggondozó Osonó-tábor

Szakmai táborokkal zárja a hosszú távú tehetséggondozó programjait a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. A Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező társulat november 8-a és 12-e között két összejövetelt szervez a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata diákjai számára.

Hirdetés
Hirdetés

A foglalkozásokra az elmúlt időszakban, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával létrejött két művészeti, komplex, hosszú távú képzést biztosító tehetséggondozó projekt befejezéseként kerül sor. Az első, a Hagyományaink öröksége a modern világban címet viselő program során a fiatalok egyszerre fejlesztették a mozgáskultúrájukat és önismeretüket. A néptánc és a kortárs táncszínházi elemek együttesével tanulták meg azt, hogy a jelenre való figyelés, a technológiai fejlődés nem zárja ki hagyományaink megismerését, őrzését. A Tehetséggondozás egy olyan program, amely a romániai tanügyi rendszer által kínált szűkös tanterven túli minőségi oktatás megvalósítását és új, hasznos, gyakorlati képzéseket biztosított Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozatán.

– A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatán tanuló fiatalok lehetőséget kaptak olyan kompetenciák és készségek elsajátítására, amelyek nemcsak a szakmai, hanem a személyiség fejlődését is maguk után vonták – mondta el Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

A programokat összefoglaló és záró szaktáborokban non formális oktatási módszerekkel, új helyzetek, találkozás, ismerkedés és szakmai impulzusok megteremtésével találkozhatnak a résztvevő fiatalok. A képzéseket Fazakas Misi, a társulat rendezője, Mucha Oszkár, az Osonó színésze és Kocsis Hunor-Tibor táncoktató vezeti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük