Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szupercucc az Osonónak

Szupercucc az Osonónak Kultúra

Új technikai eszközt vet be az Osonó Színházműhely oktatási, fejlesztési projektjei megvalósítására. A Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező sepsiszentgyörgyi társulat többek között egy utolsó generációs Sony Play Station-nel bővítette felszerelését.

A társulat számára fontos, hogy a világban megjelenő új termékekre ne elítélően tekintsen, hanem próbálja meg felfedezni bennük a fejlődés lehetőségét – mondja Fazakas Misi társulatvezető. Az Osonó egy olyan projekttel nyert pályázatot a magyarországi Emberi Erőforrás Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programjában, amelyben több erdélyi és magyarországi szakember bevonása mellett egy utolsó generációs Sony Play Station virtuálisvalóság-szemüveget, PS4-konzolt, mozgásérzékelő kamerát és szenzorokat is vásárolt. Az eszközöket leginkább a drámatagozat diákjai, valamint a társulat által szervezett projektek résztvevői fogják használni.

Fazakas azt mondja: minden eszköz jó, amely a társulat ifjúsági és tehetséggondozó projektjeiben résztvevő fiatalokat motiválni tudja a közösségi és csapatjátékokra, a mozgásra, a táncra annak érdekében, hogy mozgáskultúrájukat, kinetikai képességeiket és gondolkodásukat fejlesszék.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük