Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Színháznevelési projekt

Színháznevelési projekt Kultúra

A Román Nemzeti Kulturális Alap támogatásával október 2–27. között kilenc romániai város középiskoláinak fiataljai és pedagógusai vesznek részt a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely által lebonyolítandó a színháznevelési projektben.

Az akció alapját a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkció képezi. Az előadást minden esetben témafeldolgozó interaktív beszélgetés és színház-pedagógiai műhelyfoglalkozás követi.

A színháznevelési projekt romániai turnéját és annak műhelyfoglalkozásait szociológusok kísérik végig annak érdekében, hogy egy átfogó tanulmány szülessen az előadásban felvetődő témák kapcsán: fiatalokat érintő társadalmi és szociális problémákról, a jövőképről, a családon belüli erőszakról, a fiatalkori elmagányosodás folyamatáról, az egyre nagyobb szakadékról szülők és felnőttek között, a kommunikációs és párkapcsolati nehézségekről, a másság felvállalásáról valamint a személyes félelmekről és traumákról. Az október 2-án indult színháznevelési projektben Kőhalom, Medgyes, Nagyenyed, Szamosújvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Máramarossziget, Nyárádszereda és Szováta középiskolái vesznek részt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük