Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székföldön ünnepeltek

Székföldön ünnepeltek Kultúra

Árapatak volt az idei Székföldi Magyar Napok első helyszíne, ahol vasárnap délután ünnepelt a helyi magyarság. Az intézményi összefogás eredményeként a székelyföldi belső szórványban évről-évre nagyobb figyelmet kap a magyar szó, a magyar kultúra.

Az ünnepi istentiszteleten Ungvári Barna András uzoni lelkipásztor szólt a hívekhez, helytállásra biztatva az árapataki magyarságot. Ezt követően a helyi kultúrházban kulturális műsorra került sor. „Nagy öröm számomra, de a közösség számára is, hogy e szép kezdeményezésből hagyomány lett” – hangsúlyozta köszöntőjében Fülöp-Gál László árapataki református lelkész. A szavalat, gyerekelőadás mellett nagy sikert aratott a Zöld Fenyő Néptáncegyüttes és a Komollói Református Nőszövetség amatőr színtársulata is.
A kulturális műsort követően a szorgos kezű árapataki asszonyok által készített ételt és finomabbnál finomabb süteményeket fogyaszthattak el a jelenlevők, majd jó hangulatú beszélgetésre került sor, igazi közösségi ünneppé alakítva a rendezvényt. A Székföldi Magyar Napok következő rendezvénye Erősdön zajlik november 10-én.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük