Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokszínű tartalom

A Szent György Napok kulturális hetén ezúttal is gazdag irodalmi programot kínálnak, Beszélő irodalom cím alatt. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megvan a tartalmi sokszínűség, viszont még kiegyensúlyozottabb a magyarországi, helyi és a román kortárs irodalmat képviselő meghívottak csapata – hangsúlyozta Szonda Szabolcs.

A Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója kiemelte: igyekeztek olyan mérvadó szerzőket meghívni, olyan tematikai vagy szerzői vonulatokat felmutatni, amelyek érdekesek és meghatározóak is a mai irodalomban. Az író-olvasó találkozók sorát Botházi Mária kolozsvári íróval indítják, ma 18 órától a Tein Teaházban mutatják be a Boldogság juszt is a kié? című könyvét. A helyi szerzők kapcsán Szonda megjegyezte, a helytörténet meghatározó szereplője annak, amit kulturális téren igyekeznek felmutatni, így Puskás Attila Utak és ösvények – Erdélyi magyar sors, valamint Nagy Lajos Orvosainkra emlékezünk című könyvét is a kulturális héten mutatják be.

Ami a magyarországi és román kortárs irodalmat illeti, Beszélő irodalom címszó alatt „izgalmas beszélgetésekre” számítanak a szervezők idén is. A Szent György Napok vendégei Németh Gábor és Kemény István lesznek, mindkettő József Attila-díjas író, a román térfélről pedig olyan szerzőket kerestek meg, akiknek magyar fordításban is jelentek meg művei: Cristian Teodorescu író, publicista és Simona Popescu költő, író.

Ugyanakkor KocsmaBeat címen lesz zenés felolvasóest Czinki Ferenc székesfehérvári íróval, aki az Egy kocsma város című tárcafüzetében irodalom és újságírás határán egyensúlyozik, de bemutatkozik Kiss Tibor Noé író is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük