Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Reneszánsz kastélynap

Reneszánsz kastélynap Kultúra

A hétvégén harmadik alkalommal szervezik meg a miklósvári Kálnoky-kastélynál a Reneszánsz Kastélynapot. A szombaton 11 órától kezdődő rendezvény célja ízelítőt nyújtani a látogatóknak a letűnt korok sajátosságaiból, és promoválni Erdővidék hagyományos értékeit.

Hirdetés
Hirdetés

A családbarát rendezvényre a belépő 20 lej felnőtteknek, 10 lej gyermekeknek, a jegy ára múzeumi tárlatvezetést is magába foglal. A tárlatvezetések óránként indulnak 11 és 17 óra között a kastélyban berendezett Erdélyi Élet Múzeumában. Ezen kívül a legkisebbek 12 és 14 óra között a kolozsvári PONT Csoport Edukastély játékaival ismerkedhetnek a kastélyudvarban, ahol ugyancsak 12 órától a székelyudvarhelyi Arany Griff Rend tart középkori harcművészeti és reneszánsztánc-bemutatót.

Közben kézműves tevékenységeket, játékos kincskeresést is szerveznek, ugyanakkor a pónilovas szekerezéssel is kikapcsolódhatnak a gyerekek. 16 órától zenei előadás veszi kezdetét. Neves előadók tolmácsolásában reneszánsz dallamok csendülnek fel, többek között Bach, Tomaso Albinoni, Giulio Caccini és Franz Schubert műveiből hallhatunk részleteket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük