Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Petőfi, az örök fiatal

Petőfi, az örök fiatal Kultúra

Mintha több ember életét élte volna 26 éve alatt – mondta házi­gazdaként Szonda Szabolcs, a megyei könyvtár igazgatója a költőről a 10. nemzetközi felolvasó-maratonhoz csatlakozó kedd esti sepsiszentgyörgyi rendezvény felvezetéseképpen.

Az eseményre, melynek koordinátora a csíkszeredai Kájoni János Könyvtár, mintegy ötvenen jelentkeztek Petőfit olvasni. Hoztak magukkal prózát és verset, pátosszal telített, dokumentarista jellegű és humoros írásokat a 195 éve született költőtől, akire nemcsak e majdnem kerek évforduló okán emlékezünk, hiszen Az apostol című költeménye születésének és az 1848-as forradalom kitörésének is 170. évfordulóját ünnepeljük idén.

Az estet meghívott színészek – Mátray László, Várkonyi Eszter, Kolcsár József és Pálffy Tibor – felolvasásai nyitották, aztán a többiek következtek öt–öt percben. Közjátékként több részletet hallhattunk a Bob és Bobek Orchestra Mi lárma ez megint? című Petőfi-verskoncertjéből is, amely Petőfi izgága, szenvedélyes, fatalista, romantikus, arrogáns, hazafias, naiv és ismeretlen arcát is bemutatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük