Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őszi fesztiválra készülnek

Őszi fesztiválra készülnek Kultúra

Szombaton, október 19-én Barót központjában ismét megszervezik az Erdővidéki Őszi Fesztivált, azt a kirakodóvásárt, mely az elmúlt években a kistérség sajátos színfoltjává vált.

A fesztivál alkalmat ad a helyi kistermelőknek, hogy értékesítsék terményeiket, ezentúl azonban vásári hangulatával, a kézművesek felhozatalával, gasztronómiai kínálatával a település egyik sokak által várt közösségi eseményévé nőtte ki magát.

„Aki a fesztiválra ellátogat, egy maréknyi Erdővidéket talál és ismer meg a város központjában. Az emberek magukénak érzik a rendezvényt, hiszen árusok és a népi mesterek egyedi portékájukat kínálják, helyi fiatalok lépnek színpadra és biztosítanak maradandó élményt a közönségnek, a család apraja-nagyja jól érzi itt magát”– mondta el a vásárról Lázár- Kiss Barna, Barót polgármestere, akinek hivatalba lépése óta, 2012-től szervezik a most már fesztivállá érett vásárt.

Hirdetés
Hirdetés

A fesztivál Kovászna Megye Tanácsa, Barót város önkormányzata és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület közös szervezésében valósul meg.

„Ezen rendezvények célja, hogy a térség lakóinak és a hozzánk látogatóknak minőségi szórakozási-kikapcsolódási lehetőséget nyújtsunk, sajátos értékeink bemutatásával”– fogalmazott a fesztivállal kapcsolatban a megyei tanács elnöke, Tamás Sándor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük