Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Osonó az iskolaelhagyás ellen

A napokban indul a Gyulafehérvári Caritas új projektje, az Iránytű a munka világába, amelynek keretében hátrányos helyzetű fiatalok mentorálása zajlik. A programban szerepet vállalt a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely is.

Az EEA Norvég Alap, valamint a Renovabis és a német katolikusok által támogatott négyéves program a korai iskolaelhagyás csökkentését, a munkanélküli fiataloknak a munkapiacon való elhelyezkedését és a külföldre való elvándorlás visszaszorítását célozza Maros és Hargita megye településein. A fiatalok helyzetének feltérképezése és a projektbe való bevonása mellett második pillér a szakképző intézményekkel, szakiskolákkal, szaklíceumokkal való együttműködés és kapcsolatépítés, a tanárok támogatása pedagógiai eszközeik megerősítésében a hátrányos helyzetű diákok integrációjának céljából, az iskolai sokféleség támogatása és a diákok pályaorientációs készségeinek fejlesztése.

Hirdetés
Hirdetés

A projektmenedzsment a Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhelyt mint nagy tapasztalattal rendelkező partnert kérte fel a szakmai programok lebonyolítására. A társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár színházi nevelési, valamint önismereti, személyiségfejlesztő, kommunikációs, kompetenciaerősítő és csapatkovácsoló műhelyfoglalkozást tartanak a marosvásárhelyi, gyergyószentmiklósi, valamint székelyudvarhelyi diákok és tanárok számára.

A projekt az iskolájukba járó, illetve az onnan kiesett diákok számára sokrétű támogatást nyújt azzal a céllal, hogy sikeresen tudják elvégezni tanulmányaikat, visszailleszkedjenek az oktatásba, illetve pályaorientációs ismeretekkel gazdagodva tudatosabban és sikeresebben tudjanak továbbtanulni, majd elhelyezkedni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük