Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öntudatos fiatalokért

Az Osonó Színházműhely a napokban nyert felvételt az Európai Tehetségsegítő Hálózatba, amelynek 41 országból 350 intézmény és szervezet a tagja. A társulat kiemelt célja a fiatal nemzedék „öntudatra ébresztése”.
A minősítés előzménye, hogy a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács két évvel ezelőtt regisztrált tehetségponttá minősítette az Osonót, amely az elmúlt időszakban magas szintű tehetségsegítő munkát végzett különböző ifjúsági, színházi és oktatási projektek révén. Az európai tehetségközpontok a tehetségtámogatásnak több területén is szakmailag ki­emelkedő minőséget nyújtó intézmények.
– A független társulat kiemelt célnak tekinti, hogy művészeti és szociális projektjei során tehetséges fiatalokat is bevonjon munkájába, a megvalósult programok pedig elsősorban a fiatal nemzedék öntudatra ébresztését, felelős, saját életét és környezetét alakítani képes emberré válását segítik. Az európai tehetségpontokon keresztül olyan kapcsolatrendszert szeretnénk létrehozni, amely segíti a tehetségek azonosítását, célzott felkarolását, kibontakoztatásá, az együttműködést és a jó gyakorlatok átadását – mondja Fazakas Misi, az Osonó vezetője.
Az Osonó Színházműhely tevékenysége három kulcsszóra épül: színház, oktatás és szociális projektek. A független társulatnak számos olyan programja van, amely a tehetséggondozásra épül, különböző képzések, műhelyfoglalkozások, táborok és színházi nevelés által. Az oktatási projektek állandó partnerei a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és annak drámatagozata, valamint a Művészeti és Népiskola. Az Osonó támogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük