Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nánia Hanna a dobogón

Nánia Hanna a dobogón Kultúra

„Gyorsan találunk olyan barátokat, akik segítenek nekünk. De csak lassan érdemeljük ki azokat, akik a segítségünket kérik” – ezen Antoine de Saint-Exupéry-idézet alapján kellett tetszetős beszédet írjanak a versenyzők, április 14-én, az Eötvös József Középiskolai Szónokverseny Kárpát-medencei döntőjén, amelyet az idén a járványhelyzetre való tekintettel online rendeztek meg. A szónokverseny első díját a kézdivásárhelyi Nánia Hanna kapta.

Magyarország legjelentősebb szónokversenyét évről évre megtartják, immár több mint egy évtizede. Az ELTE, a Magyar Nyelvtudomány Társaság és a Magyar Nyelvőr Alapítvány idei versenyén a dobogó felsőfokára a kézdivásárhelyi Nánia Hanna, a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákja állhatott.

Hirdetés
Hirdetés

– Az életünk igen sokszor rögtönzések és szeretet-pillanatok összessége. Ha csak egy napunkat vesszük alapul, milyen sokszor kerülünk olyan helyzetbe, ahol saját gondolataink kivetítése meghatározó lehet mások számára. Ezért jó, ha időnként teret adunk a gyakorlásnak is, átmosva minduntalan szavainkat a szeretet szűrőjén. Számomra ezért is fontos, hogy egy adott témában megírt és elmondott szövegemről véleményt és visszajelzést kapjak – tudtuk meg nyertesünktől, aki hozzátette, már a líceum első éveibe felkeltette az érdeklődését a szónokversenyek világa, és rendkívül örült annak, hogy az idén Exupéry-idézetet jelöltek meg, amit felhasználva lehetőségük volt kivetíteni és előadni gondolataikat egy igen fontos témában: a barátságban.

– Úgy gondolom, hogy az ember arról tud hitelesen beszélni, amit magáénak érez, és amivel kapcsolatban vannak élettapasztalatai és emlékei. A kiváló helyezést, amit elértem, ezért ennek a beszéd közben megélt lelki szabadságnak tulajdonítanám – mondta Hanna.

– Büszkék vagyunk arra, hogy az évek során mind a Kossuth-, mind az Eötvös-szónokversenyen képviselték iskolánkat, városunkat a diákjaink, és a legrangosabb díjazottak között szerepeltek többen közülük. Rendkívül örvendünk, hogy a kitűnő eredmények, a legutóbbi két évben is jellemzőek maradtak: a tavalyelőtt Rancz-Gyárfás Hanna a Kossuth-szónokverseny III. díjazottja, a tavaly pedig az Eötvös-verseny I. helyezettje lett. Az idén osztálytársa, Nánia Hanna, iskolánk XI-es diákja folytatta a nagyszerű sorozatot, első helyezést érve el ez utóbbi versenyen. Az ő nagyszerű eredményét Hatalmas külhoni siker az Eötvös-szónokversenyen címmel adta tudtul a magyarországi szaksajtó – mesélte büszkén Nagy-Babos Tamás, Hanna felkészítő tanára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások