Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesés gyerektábor

Mesés gyerektábor Kultúra

Max Lucado Értékes vagy című könyvének cselekményére épült a július 10–14. között a bodoki, aldobolyi és illyefalvi református egyházak által Csomakőrösön megszervezett gyerektábor.

A biblikus mese története egy kis faluban játszódik, ahol apró, fából készült foltmanók élnek, akik csupán abban hasonlítanak, hogy ugyanott élnek, és ugyanaz a fafaragó mester készítette őket. Kedvenc foglalkozásuk, hogy csillagokat és szürke foltokat ragasztanak egymásra, így értékelve egymás cselekedeteit. Egy nap Pancsinellót meglátogatja az őt is alkotó Éli fafaragó mestert, aki rádöbbenti arra, hogy nem az számít, mit gondolnak róla az emberek, hiszen értékes.

A keresztyén tábor alatt az 56 gyerek csapatokat alkotva olyan témákat érintett, mint a különbözőség és hasonlóság, a megbélyegzés, a példakép, az elfogadás, illetve, hogy minden ember értékes. Az adott napok témáihoz bibliai igék, áhitatok és imádságok kapcsolódtak. A vallásórás gyerekek számára tartott tábor célja, hogy a kicsik kiszakadjanak a mindennapi tevékenységeikből, és megtapasztalják a játékot, az egymásra figyelést, a közösségépítést és az Isten igéjére való odafigyelést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük