Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megismerni egymást

Megismerni egymást Kultúra

Az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen július 15–19. között, ötödik alkalommal szervezte meg az Interetnikai drámatábort, amelyben román és magyar fiatalok vettek részt. Az intenzív program a résztvevők figyelmét önmagukra és egymásra irányította.

A Temesvárról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Gyergyószentmiklósról, Csíkszeredából, Galacról és Sepsiszentgyörgyről érkező résztvevők szó szerint beköltöztek a Plugor Sándor Művészeti Líceumba, ahol a dráma- és csapatjátékok segítségével közelebb kerülhettek egymáshoz, megismerhették egymást, és felfedezhették a közös alkotás örömét.

– A színház, mint forma nagyszerű eszköznek bizonyult az előítéletek leküzdésére, az egymás elfogadására és a közös kapcsolódási pontok megtalálására – nyilatkozta Fazakas Misi, az Osonó vezetője.
Fazakas Misi rendező, és Iustinian Turcu, a szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház UNITER-díjas színésze által vezetett foglalkozások nagy hangsúlyt fektettek a csapatépítésre, az önismereti- és személyiségfejlesztő gyakorlatokra, drámajátékokra, beszédkészség-fejlesztő feladatokra és az alap-színházképzésre.

Hirdetés
Hirdetés

– Élménydús táborban volt részünk. Megismerhettük egymást és önmagunkat. Engem lelkileg nagyon megerősített ez a négy nap. Rengeteg érzés és gondolat született meg bennem a szakmával és az élettel kapcsolatban is. Nemzetiségtől függetlenül kialakultak nagyon szép barátságok közöttünk, és színvonalas tréningeken vehettünk részt – fogalmazott a tábor végén a sepsiszentgyörgyi Sikó-Barabási Zselyke.
A marosvásárhelyi Simon Dorottya szerint „a külvilág szinte megszűnt, csak mi voltunk és a tábor”. A program és a társulat interetnikai projektjeinek támogatója az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük