Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közelebb Istenhez

Közelebb Istenhez Kultúra

Szememet a hegyekre emelem: honnan jön a segítségem? Segítségem az Úrtól van, aki az eget és a földet teremtette – hangzott el az ige augusztus 6-án, vasárnap a Bodoki-havason megtartott rendhagyó istentiszteleten. A természet templomában, a bodokiak által kedvelt helyen közel nyolcvanan gyűltek össze.

A helynek szentsége van, ha úgy nézünk a természetre, mint Isten teremtette helyre, amely kiemel minket a megszokottból, és akárcsak Isten megvédi az embereket, „a mi hegyünk, oltalmazónk”. Mint ahogy más rálátás nyílik a hegyről a tájra, szükség van arra, hogy lelkiekben is más szemmel tekintsünk a hétköznapi eseményekre – hangzott el a prédikáció során.

A közösségépítő szándékkal elindított esemény a svájci testvérgyülekezet által gyakorolt, jól bevált példát követi. Roth Levente bodoki református lelkipásztor szerint a kezdeményezés elérte célját, amely nem más, mint változtatni a megszokott kereteken és kilépni azokból. A lelkész örömmel nyugtázta, hogy olyan személyek érdeklődését is sikerült felkelteni, akik eddig nem jártak templomba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük