Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kórustalálkozó Köpecen

Kórustalálkozó Köpecen Kultúra

Vasárnap, szeptember 29-én első alkalommal tartottak kórustalálkozót az erdővidéki Köpecen, pontosabban a köpeci református templomban, ahova hat egyházi kórus jelentkezett be és jött el azért, hogy a kórustagok egymást is meghallgatva örvendhessenek a zene, az ének magasztosságának.

Legmesszibbről (Szatmár megyéből) a patóházi református kórus jött, de Köpecen volt vasárnap a papolci református vegyeskar is, továbbá a baróti Zathureczky Gyula református énekkar, a bodosi Esthajnalcsillag kórus, az apácai evangélikus énekkar, végül, de nem utolsósorban a fellépők sorát a helybéliek, a köpeci református dalárda tagjai zárták.

A kórusok éneklését megelőző istentiszteleten Tolnai János patóházi református lelkipásztor hirdetett igét, abban az éneklés fontosságát, annak összekötő erejét hangsúlyozva.

Hirdetés
Hirdetés

– Az ének az igehirdetések sajátos szolgálója, nem csak saját magunkért, hanem egymás szolgálatáért is énekelünk – mondta.

Az igehirdetés után Nagy Károly Kázmér köpeci tiszteletes köszöntötte a résztvevőket, akiknek bemutatta a 620 lelket számláló köpeci református egyházközséget és annak a 14. század végén épült, többszöri bővítésen átesett, festett kazettákkal díszített templomát is.

A kórusok mindegyike két-két művet adott elő, végül emléklapokat, emlékszalagokat vettek át, és közösen is énekeltek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük