Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kőrösi Csomára emlékeztek

Kőrösi Csomára emlékeztek Kultúra

Kőrösi Csoma Sándorról emlékeztek meg halálának 180. évfordulóján vasárnap a csomakőrösi református templomban. A Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy által szervezett megemlékezés a Csoma-szobor megkoszorúzásával záródott.

Református szertartáson emlékeztek meg vasárnap Csomakőrösön Kőrösi Csoma Sándorról a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, valamint az erdélyi Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület keretében működő Csoma Emlékközpont és Népfőiskola képviselői. Igét Bende Tamás lelkipásztor hirdetett, majd az eseményt szervező Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője, Szebeni Zsuzsa szólt először az egybegyűltekhez.

Hirdetés
Hirdetés

– Erdő Mariann, a Liszt Intézet Delhi vezetője átutazott Dardzsilingbe (Kőrösi Csoma Sándor végső nyughelye – szerk. megk.) azért, hogy térben és időben egyszerre emlékezzünk meg. Miközben mi itt megemlékezünk Kőrösi Csoma Sándor haláláról, Dardzsilingben a kollégák elkészítik azt a videóüzenetet, ami az éterben kapcsolódik a mi ünnepségünkhöz. Így lesz a megemlékezés teljes – emelte ki Szebeni Zsuzsa. A folytatásban Percze László konzul mondott ünnepi beszédet, majd Ferencz Éva, a Kőrösi Csoma Emlékközpont és Népfőiskola részéről szólt a jelenlévőkhöz.

– Kőrösi az a személy, aki megnyitotta Közép-Ázsia kapuit a Nyugat felé. A Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és a keretein belül működő Csoma Emlékközpont célja, hogy ezt a kaput tartsuk szélesre tárva. Az ő szellemiségétől vezérelve szeretnénk megszólítani minden korosztályt és nemzetet, hogy öröksége mindenki számára legyen hozzáférhető – mondta Ferencz Éva.

Az ünnepség lezárásaként a különböző egyesületek vezetői koszorúkat helyeztek el az emlékszobában található Csoma-szobor előtt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük