Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kis szobrászok és fafaragók

Kis szobrászok és fafaragók Kultúra

A fiatalok képességeinek, kreativitásának és elkötelezettségének gyarapítása volt a célja annak a projektnek, amelyet a kézdivásárhelyi Csiszár Dénes Faipari Tanműhely valósíthatott meg a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Minisztériumának támogatásával.

A pályázatnak köszönhetően a tanműhely lehetőséget kapott arra az elmúlt évben, hogy tizenkét, náluk tevékenykedő diáknak külön programot szervezzenek. Vetró András szobrászművész, André Csongor keramikus képzőművész és István Sándor fafaragó tartott műhelyfoglalkozásokat négy-négy ígéretes tehetségnek vélt fiatalnak. – Ez azért volt különösen hasznos, mert ilyenkor a mester csak azzal a négy diákkal foglalkozott, teljesen rájuk tudott összpontosítani, és így hatékonyabb volt a tanulás, és a fejlődés is látványosabb volt – mondta el lapunknak Taierling Péter, a műhely vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A program végén az elkészült munkákból július 30-án egy kisebb kiállítás nyílt a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben. „Egy ünnepélyes hangulatú kiállításmegnyitó volt, melyet különösebben nem hirdettünk, csak a szülőket hívtuk meg. A diákok pedig a mestereikkel együtt bemutathatták az elkészített alkotásokat” – idézte fel Taierling. A kis alkotók a kiállítás után hazavitték munkáikat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük