Hirdetés
Hirdetés

Kétnyelvű játékdélutánokat szerveznek

Kétnyelvű játékdélutánokat szerveznek Kultúra

Közös játszó és tanuló délutánt szervez heti egy alkalommal januártól a Labirintus játszóház. Az ingyenes órák célja, hogy a gyerekek elsajátítsák egymás nyelvét, és közösen tudjanak játszani.

Egy közös tér kialakítása a célja annak a projektnek, melyet e héttől indít a sepsiszentgyörgyi Labirintus játszóház. A keddenként zajló román–magyar, J mint Játék, J ca Jocul nevű játékdélutánok során ingyenes, iskolán kívüli tevékenységek zajlanak 7–12 év közötti gyerekeknek.

Hirdetés
Hirdetés

Claudia Epure ötletgazda elmondta: már a játszóház megnyitásakor az volt a célja, hogy Franciaországból hazatelepedve olyan közösségi teret hozzon létre, amely multikulturális funkcióval bír, és ahol a román és magyar gyerekek egyaránt jól érzik magukat.

– Fontos, hogy megtanuljuk mi, felnőttek és a gyerekek is egymás nyelvét, megismerjük egymás kultúráját, ennek pedig a játék a legjobb eszköze. Célunk, hogy a hozzánk járó gyerekek megértsék egymást, beszélgetni tudjanak, közösen játszanak. A nyelvóra-délutánokkal teret biztosítunk a gyerekeknek a kortársakkal, közösséggel való ismerkedésre, társalgásra – magyarázta.

Az órák heti egy alkalommal, kedden délután 17–19 óra között lesznek, a foglalkozások alapja pedig teljesen eltér a hagyományos iskolai vagy nyelvoktatástól. Közös meseolvasást és fordítást szerveznek, képekkel, kártyákkal, csapatjátékokkal fejlesztik az alapszókincset, kétnyelvű mesét írnak, valamint Szófalat is építenek az újonnan elsajátított szavakból.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük