Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Képzőművészeti kiállítás

Képzőművészeti kiállítás Kultúra

Nyolc kortárs, jeles hazai és moldovai köztársaságbeli művészeti akadémiákon diplomázott képzőművész állít ki holnap az Árkosi Kulturális Központban.

Hirdetés
Hirdetés
 

A kiállított munkák nagy része tájkép, amelyet az idei bredéti (Bodzaforduló), Predeluţ nevű művésztábor augusztus 20-án kezdődött hatodik kiadásán alkottak a művészek. A közönség megtekintheti Eugen Mircea és Florin Morun (Iaşi), Grigore Carată (Tulcea), Teodor Vișan (Galac), Gabriel Baban (Fălticeni), Codrin Mircea (Bukarest), Vasile Ostahi és Ilie Eu (Kisinyov) festők, valamint Emil Gentimir (Iaşi) szobrászművész munkáit.

– A tájképek a pillanat megélését tükrözik, ahogyan a művészek ezt a csodálatos tájat látják, azonban minden alkotó saját pályát fut be a jelen képzőművészeti terében. Arra csábítanak, hogy belépjünk látható világukba, és azt az illúziót keltik, hogy elméjük és a belső gondolataik láthatatlan birodalmába nézünk – nyilatkozta Eugen Mircea, a Predeluţ 6 tábor művészeti vezetője.

A megnyitóra augusztus 28-án, szerdán, 18 órától kerül sor Sepsiszentgyörgyön, az Árkosi Kulturális Központ székhelyén, a Bástya-házban (Olt utca 6. szám).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük