Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játék, móka, kacagás

Egész napos játék, móka, kacagás – ezzel a jelmondattal tér vissza két év kényszerszünet után a Tündérvár Családi Fesztivál, amelyre a benedekmezői táborozóhelyen kerül sor augusztus 20-án. A második kiadásához érkezett rendezvény célja, hogy együtt legyen, és együtt érezze jól magát a család apraja-nagyja.

Hirdetés
Hirdetés

Érdeklődésünkre a szervezők elmondták, az egykori Székölykök Fesztivál szellemiségét kívánják folytatni, így a program összeállításakor a gyermekközpontúságot vették figyelembe. A kicsik és szüleik olyan ismert és kevésbé ismert játékokat és ügyességi feladatokat próbálhatnak ki, mint például a családi papucs, a patkódobálás, a zsákban ugrálás, a mocsárjárás vagy a biciklikerék-eregetés, de lesz slack-line, óriás marokkó és óriás jenga is. Mindazokról, akik sikeresen teljesítik a kihívásokat, célfotó készül, amelyet emlékként a fesztiválról hűtőmágnes formájában haza is vihetnek.

A népi játékok mellett kézműves tevékenységekre is várják a fiatalabb és idősebb családtagokat egyaránt. Akinek kedve tartja, készíthet majd szalmabábut, bogozhat karkötőt, fonhat ostort, esetleg faraghat vagy agyagozhat. A színpadon aerobic- és néptáncbemutatóra, bábszínházi előadásra kerül sor, kora este pedig a kolozsvári Karaván együttes koncertezik. A fesztivál területén chill zone-t és egy úgynevezett apamegőrzőt is kialakítanak, ahol a fesztiválos kihívásokat sikeresen teljesítő családapák egy korsó sör mellett pihenhetnek meg.
A gyönyörű természeti környezetben sorra kerülő rendezvényre a belépés ingyenes, és előzetes bejelentkezés sem szükséges. A tevékenységek 11 órakor kezdődnek, és kora estig tartanak. További részleteket a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületének Facebook-oldaláról lehet megtudni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük