Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Helyi zenészek nélkül ünnepeltek

Helyi zenészek nélkül ünnepeltek Kultúra

Idén tízéves a SUF (Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztivál), amely több éve a városnapok égisze alatt zajlik. Idén egyetlenegy helyi zenekar, előadó sem vett részt a rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés

 

Az idei SUF nagy sikernek örvendett, az utca művészei szép számban, színvonalas produkciókkal jelentkeztek.

– Örömben üröm, hogy idén megkereséseink ellenére sem jöttek sepsiszentgyörgyi zenekarok, előadók. Nem értjük, miért van ez, de keressük rá a választ – avatott be Nagy Krisztina főszervező, elárulva, hogy tavalytól nagy hangsúlyt fektetnek a szemet gyönyörködtető attrakciókra, mutatványokra, ez idén sem volt másképpen: a Nyír1Flow nyíregyházi street work­out csapata nagy tömeget vonzott minden alkalommal, utcán felállított korlátokon hazudtolták meg a fizika törvényeit.

A breaktáncos Bboy MG csapata is lenyűgözte a kíváncsiskodókat, akárcsak Ádámék, akik a világ számos cirkuszában bizonyítottak már. Silverman talpig kályhaezüstben, mozdulatlanul szórakoztatta a járókelőket. A zenészeket Feckin Rawkin, a különleges brazil-magyar rockabilly duó, továbbá a bluest, countryt játszó Hopz! székesfehérvári zenekar és Nagy János handpan művész képviselte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük