Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fotókiállítás a fürdővárosban

Fotókiállítás a fürdővárosban Kultúra

Pénteken a kovásznai művelődési ház kiállítótermében nyitották meg Török Gáspár marosvásárhelyi fotóművész egyéni tárlatát. Az alkotó témái között szinte mindig jelen van az ember, de láthatunk tájképeket is tőle.

 A megnyitón Konnát Rita képtárvezető köszöntötte az egybegyűlteket, megjegyezve, hogy bár most kevés az érdeklődő, reméli, idővel megnő a tárlat látogatottsága, ugyanis az iskolák már jelezték, diákjaik számára látogatást szerveznének.

A tárlatot Nagy Lajos fotóművész méltatta. Ismertette az 1934-ben, Brassóban született Török Gáspár pályafutását, aki a fotózást ugyan autodidakta módon sajátította el és hobbijának tartja, de mégis 1965 óta művészi szinten műveli a marosvásárhelyi fotóklub keretében. Képeit a világ különböző pontjain állították ki, és több mint 60 hazai és 29 nemzetközi díjjal jutalmazták. Emellett kutatja az erdélyi fotográfia történetét – ennek keresztmetszetét nyújtja a Marosvásárhely, a fotográfia városa című könyve. Kedvenc témái közé tartozik a portré, az akt és a tájkép, ezekből a kovásznai közönség is szemezgethetett. A 25 alkotás október 10-ig látogatható. A rendezvény hangulatát Bartos Kinga és Szabó Kamilla előadása gazdagította, őket Gyerő Katalin készítette fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük