Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felolvasóest Kovásznán

Felolvasóest Kovásznán Kultúra

Pénteken, kapcsolódva az ’56-os forradalomra való emlékező eseményekhez, a Fiatalok Kovásznáért Szervezet (FIKOSZ) a #pestisrácok névvel szervezett felolvasóestet a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében.

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) és a Városi Művelődési Ház partnerségében létrehozott kulturális eseményem Tankó Andrea, a FIKOSZ kulturális programokért felelős alelnöke köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta: azért tartották fontosnak egy, a forradalomhoz kapcsolódó est megrendezését, hogy ezáltal is bevonják a fiatalokat az ’56-ra emlékező események sodrába, és így tudatosítsák bennük az akkori történések fontosságát.

Kelemen Szilárd HÁRIT-elnök üdvözölte a kovásznaiak kezdeményezését, majd elsőnek ő olvasott fel Benkő Levente Volt egyszer egy ’56 című könyvéből. Őt követték többek közt Czilli Aranka és Molnár Juliánna magyartanárnők, valamint Becsek Éva, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum igazgatója. A felolvasóest után a fiatalok a Bistro Pubban bulit tartottak, ahol a helyi Centi Band biztosította a jó hangulatot.

A szervezők elmondták: hagyományteremtő szándékkal szervezték a felolvasóestet, és tervbe vették, hogy március 15-e alkalmával is rendeznek majd egy hasonlót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük