Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felfényesednek értékeink

Felfényesednek értékeink Kultúra

Háromszéki és felvidéki fotóművészek lencséjén keresztül még szebbek és szívet melengetőbbek azok az értékek, amelyeket a magyarság épített örökségként, hagyományként, természeti látványosságként vagy gasztronómiai örökségként magáénak ismer itt vagy ott, határokon túl. A Kovászna Megyei Művelődési Központnak (KMMK) köszönhetően pénteken egy művészeti karaván keretében a sepsiszentgyörgyi főtéren szabadtéri fényképkiállítás nyílt Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében címmel.

Az értékcsere ebben a formában nem előzmény nélküli, mondta a megnyitón Imreh István, a művelődési központ igazgatója, korábban (2019-ben) a muravidéki fotósokkal már volt egy közös vándorkiállításuk. Ezúttal is a közös gyökerek, közös hagyományok kötik össze a kültéri tárlaton megjelenített alkotásokat, vélekedett Szebeni Zsuzsa, a magyar Kulturális Intézet igazgatója a verniszázson.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar kormánynak, pontosabban az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően a révkomáromi Helios Fotóklub is lehetőséget kapott arra, hogy az ottani értékeket egy fotótárlaton megjeleníthesse, a művelődési központ felhívására pedig 2020-ban háromszéki fotósok pályázhattak hasonló tematikájú fotóikkal. Mint a KMMK fotográfus szakelőadója, Vargyasi Levente elmondta, 21 alkotó több mint 200 pályaművéből kellett nagyon-nagyon nehéz döntések után 25-öt kiválogatni, ezeket a Helios Fotóklub 25 fotójával együtt két hétig tekintheti meg a közönség, ezután szórványban és Székelyföldön egyaránt több helyszínen is bemutatják majd a tárlat anyagát, legközelebb Kézdivásárhelyen, majd Felsőrákoson és Ürmösön, de természetesen digitális formában a Felvidékre is eljut, ahol majd szintén kiállítás kerekedik belőle.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük