Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emlékkeresztet szenteltek

Emlékkeresztet szenteltek Kultúra

Tegnap, Sarlós Boldogasszony ünnepén tartották Futásfalván a fogadalmi búcsút. Az egyházi ünnepségen részt vett a környék papsága, az igét pedig ft. és nm. Tamás József segédpüspök hirdette.

Hirdetés
Hirdetés

A hétköznap miatt a szokásosnál kevesebben vettek részt a tegnapi búcsún, de még így is megtelt a templom kertje, ahol általában a szabadtéri misét celebrálják. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődött, az oltárnál elsőként Tifán Lajos helybéli plébános köszöntötte a híveket és a paptestvéreit, majd Tamás József celebrálásával zajlott a szertartás.

A püspök prédikációja elején örömét fejezte ki, hogy egyáltalán megtarthatták az ünnepet, majd az isten iránti szeretetre buzdította a híveket, felhívva a figyelmüket arra, hogy nincs csalárdabb az emberi szívnél. „Az ember szíve olyan, mint a viperafészek – írta François Mauriac francia író. És éppen ezért fontos az, hogy a mi lelkünk ne a bűnöknek a melegágya legyen, hanem Jézust hordozzuk a szívünkben” – mondotta a segédpüspök.

A szentmise a szokásos kikerüléssel ért véget, a püspök megkoszorúzta a templom szomszédságában azt az emlékkeresztet, amelyet Sefernyák József és családja állíttatott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük