Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eltéve az utókor számára

Eltéve az utókor számára Kultúra

Egyed Emese Bodos fele című versének soraival mélyülhetett el a közönség annak a fotótárlatnak az anyagában, mely Erdővidék nehezen – csak a jó fotós szemével és a professzionális optika segítségével – észrevehető szépségeibe enged betekintést, s mely anyagból szerda este nyílt fotókiállítás Erdővidék Múzeumában.

Hirdetés
Hirdetés

A fotósok, az Orbán Balázs nyomdokain Erdővidéken elnevezésű fotótábor résztvevői célja az volt, hogy amint egyikük, Balázs Ödön a kiállítás-megnyitón fogalmazott, a múltat idéző tárgyakat, épületeket, embereket vagy akár csak pillanatokat megörökítsék, eltegyék őket kép formájában az utókor számára. A kiállításon megtekinthető mintegy harminc fotó mindegyike szinte egy-egy történetet mesél el egy utcáról, egy házról, illetve az éppen munkálkodás vagy lazítás, pihenés közben elkapott emberekről, azok megörökített arcvonásai révén.

A kiállítás-megnyitón Demeter László, a fotótábort is támogató baróti Gaál Mózes Közművelődési Egyesület elnöke is beszélt, P. Buzogány Árpád, a Hargita megyei Hagyományőrző Forrásközpont munkatársa pedig ismertette a fotósokat és a képeket, elmondva, a dokumentálás – további fotótáborok szervezése révén – folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük