Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elek apó, a pedagógus

Elek apó, a pedagógus Kultúra

Hétfőn nyitották meg a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban a Székely tündérország örökös követe… című Benedek Elek-emlékkiállítást.

Hirdetés
Hirdetés

Dimény Erika muzeológus házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd Brendus Réka, Az anyaországi Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság főosztályvezető-helyettese és Szebeni Zsuzsa, a tárlat kurátorának beszéde után Rancz Gyárfás Hanna, a Kriza János-verseny első helyezett mesemondója repítette el a tárlatlátogatókat Elek apó mesevilágába.

A kiállítás hangsúlyozottan a pedagógus Benedek Eleket mutatja be, ennek megfelelően a nagy mesemondó életét és pályáját felelevenítő dokumentációs képanyag mellett a megtekinthető korabeli tárgyak zömében iskolatörténeti vonatkozásúak. Emellett a debreceni Bóbita Bábszínháztól kölcsön kapott bábuk Benedek Elek színházi tevékenységére utalnak, míg a falakon a Petőfi Irodalmi Múzeum által meghirdetett pályázatra benyújtott 1500 munkából válogatott, Benedek Elek mesevilágát megelevenítő képzőművészeti alkotások láthatók. Dimény Erika hangsúlyozta, a jövő év január 12-éig látogatható tárlat kapcsán, előzetes bejelentkezést követően múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják a pedagógusokat és diákcsoportokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 20., 10:21
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Kedves Szerző ! Amiről beszéltünk az a Vadon Egyesület álttal meghírdetett amatőr gyermek rajzpályázat eredménye 1551 munka, ami látható a falakojn a PIM által meghírdetett grafikai pályázatból professzionális könyvillusztrátorok munkáiból. Köszönjük a tartalmasd cikket ha ezt a két pontosítást meg tudná tenni.Köszönettel Szebeni Zsuzsan kurátor