Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyéniben is aranyérem

A nagyváradi Varadinum fotóklub által szervezett második megmérettetésen a 16 nevezett közül első helyezést ért el a sepsiszentgyörgyi Transnatura természetfotóklub.

A 2021-es év legjobb fotóklubja címre igen büszke Demeter János, a Transnaturát működtető Vadon Közhasznú Egyesület elnöke. A versenybe mindegyik fotóklub 20, tagjai által készített fotóval nevezhetett be, ez alkalommal hét fotós (Udvardi Jenő, Sólyom Ernő, Moldován Mihály, Magdó István, Babos Attila, Péter Levente, Demeter János) műveit tartalmazta a portfólió.

Hirdetés
Hirdetés

Többféle műfaj mérkőzött, a harmadik helyezést például a szociofotói által híres marosvásárhelyi Marx József fotóklub nyerte el, (második a Varadinum), örvendetes, hogy a természetfotók, a környezetre való odafigyelés a versenyben is érvényesülnek, de az is elégtétel, hogy igen nagymúltú (aradi, kolozsvári, nagyszebeni stb.) fotóklubokkal is állta a versenyt a Transnatura – mondta lapunknak Demeter.

A Transnatura által benevezett 20 fotó
Ugyanakkor egyéniben is sepsiszentgyörgyi első helyezést, aranyérmest jegyeztek: Udvardi Jenő Siker című fotója a nyertes, és harmadik Varadinum bronzérmes lett Sólyom Ernő Házhoz szállítás című fotója. A zsűri a Nemzetközi Fotóművészeti szövetség kiválóságaiból, Eugen Negreaból, Bo­rislav Milovanovicból és Ricos Gregoirouból állt.

A díjátadó ünnepségre május 20-án kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük