Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bejárni a házaspárok útját

Február 7–14. között hetedik alkalommal szerveznek Házasság Hetét Erdővidéken. A rendezvény jelmondata: „Ezerszer is igen!”

Az ökumenikus jellegű rendezvénysorozat erdővidéki keresztény egyházközségek és nőszövetségek, illetve civil szervezetek összefogásával valósul meg. A rendezvények közül nem maradhatnak el a tematikus hetet nyitó és záró istentiszteletek, ugyanakkor Köpecen vándorbölcsőt adnak át, házassági évfordulót ünneplőket köszöntenek Baróton és Bibarcfalván, filmvetítésre és tematikus beszélgetésre kerül sor a Boróka Nyugdíjasklubban. Baróton Házasság Útja készül, interaktív játékokban, tematikus előadáson vehetnek részt, és a szokásos, pároknak szóló biliárdversenyt is megszervezik.

Hirdetés
Hirdetés

A Házasság Útja rendezvénysorozat szervezői szeretettel biztatnak, hívnak és várnak baróti, erdővidéki párokat, házaspárokat, hogy február 8–14. között, a hét bármelyik napján, a nap bármelyik időszakában, kézen fogva járják végig az óbudaváriak példájára Baróton elkészített Házaspárok útját, amely 15 táblával ellátott megállóból áll. Ez a szűk órányi időt igénybe vevő séta tulajdonképpen egy kis közös elmélkedésen, beszélgetésen alapuló önismereti kirándulás, amelynek keretében a keresztúti stációk mintájára készült táblák a házaspárok életútjának állomásain vezetnek végig. A baróti római katolikus templom kapuja elől induló út, a város központját körbejárva, a református templom és a posta épülete mellett elhaladva, a posta mögötti játszóteret és a Millenniumi parkot érintve a Kisboldogasszony kápolnánál ér véget.

A Házaspárok Útja február 8-án, hétfőn 17 órától mutatják be a Diákdombon, ekkor ismertetik a stációknál való tennivalókat is, amelyet majd az útvonal bejárása követ. A sétáról visszatérve 18 órától a baróti római katolikus plébánia imatermében szentmisén vehetnek részt az érdeklődők, amelynek keretében a házaspárok megáldására is sor kerül.

További programok: vasárnap 13 órától a baróti unitárius templomban tartják a házasság heti nyitó istentiszteletet. Hétfőn 18 órától szentmise a családokért, házaspárok megáldása a római katolikus vallásteremben. Kedden 11 órától a Szerelmünk lapjai című filmet vetítik a Vállalkozói Központ gyűléstermében, házigazda Dénes Kinga pszichológus, a Diakónia Keresz-tyén Alapítvány munkatársa, szervező a Boróka Nyugdíjaskör. A filmvetítést beszélgetés követi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük