Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bányavakok Bukarestben

Bányavakok Bukarestben Kultúra

Ma este mutatják be a fővárosi 5. FESTin pe Bulevard kortárs színházi találkozón a Bányavakság című koprodukciót. Az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház közös, román és magyar nyelvű előadását az Odeon Színház Stúdió termében, magyar és román feliratozással láthatja a közönség.

 

A marosvásárhelyi szerző trilógiájának második része sajnos sokkal aktuálisabb, mint „kellene”. A Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és titkok miatt.

– A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu – mondja Fazakas Misi, a produkció társrendezője.

A Nottara Színház által október 7–18. között megszervezett fesztiválra összesen 8 ország 39 előadását hívták meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük