Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bálint-napi szerelempolc

Bálint-napi szerelempolc Kultúra

Bálint-nap alkalmából szervezett szerelemmel és olvasással kapcsolatos akciót a Bod Péter Megyei Könyvtár. Az olvasók szerelempolcra rendezhetik kedvenc romantikus regényeiket. A könyvesboltok szintén szerelmes kínálattal készültek.

Hirdetés
Hirdetés

Idén a Bod Péter Megyei Könyvtár is bekapcsolódott a Bálint-napi rendezvényekbe, az olvasók felé nyitnak egy rendhagyó programmal. Ezen a héten a könyvtár olvasói is könyvtárosokká válhatnak, saját maguk rendezhetnek be egy polcot, szerelemről, romantikáról szóló román és magyar nyelvű könyvekkel, kiadványokkal. Szonda Szabolcs intézményvezető elmondta: a szerelmesek világnapja alkalmából külön polcokra helyezték el a felnőtt kölcsönzőben az utóbbi évek világirodalmának legizgalmasabb könyveit ebben a témában. Ugyanakkor interaktív játékra hívják az olvasókat is: akik a könyvtárban találták meg kedvenc szerelmes olvasmányukat, ajánlhatják másoknak is úgy, hogy a polcra helyeznek a könyvtár állományából egy témába vágó könyvet.

A polcon ott szerepel már Alice Walker Bíborszín című könyve, Murakami Haruki nemrég megjelent, Férfiak nők nélkül című novelláskötete, de Ruxandra Cesereanu Postbărbați (Utóférfiak) könyve is. A kezdeményezés bevált, a polcról is kölcsönöztek, és tettek is olvasók saját javaslatokat, ezáltal mintegy harmada kicserélődött az eredetileg oda szánt könyveknek. Örvendetes az is, hogy elég sok fiatal látogatta a polcot – tette hozzá Szonda Szabolcs.

A könyvtáron kívül a könyvesboltok kirakatát is a romantikus könyvek díszítették tegnap a Bálint-nap tiszteletére. A virág, csokoládé és parfüm mellett akadtak, akik könyvet is vásároltak szerelmüknek, a romantikus regények keltek leginkább. Ezeket amúgy is kedvelik az olvasók, mind a román, mind a magyar kiadványokat – mondta Barta Kriszta, az egyik könyvesbolt munkatársa. A magyar írók közül leginkább Fábián Janka írásait keresik az olvasók, valamint Vass Virág újságíró-író regényeit, de Anne L. Green (Líbor Erzsébet) műveit is szívesen vásárolják. A külföldi írók közül Anna Todd a legkeresettebb, de Meghan March laza stílusú bestsellerei is a kedvencek között van. A román nyelvű, szerelemmel, nőiességgel, férfi-nő kapcsolattal foglalkozó írók közül Petronela Rotar az olvasók kedvence.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük